Den psykologiske jobbkontrakt -Kay Ellingsen🍒


I ethvert arbeidsforhold oppstÄr det en psykologisk jobbkontrakt. Den psykologiske jobbkontrakten kan defineres som:
”Summen av det totalt skrevne og uskrevne, de uttalte og ikke uttalte forventninger mellom leder og medarbeider”.

I ethvert ansettelsesforhold har en medarbeider forventninger til sin egen jobbsituasjon. Dette kan vĂŠre forventninger til arbeidsoppgaver, sin egen leder, kollegaer, muligheter til forfremmelse og personlig vekst, bedriftskultur og lignende.

Medarbeideren lager seg ett mentalt kart i sitt eget hode for hvordan han eller hun forventer at verden skal fungere ut fra sitt eget stÄsted, noe som blir en hÞyst subjektiv innfalssvinkel. SÄ lenge disse forventningene innfris og den psykologiske jobbkontrakten oppfylles, er alt fryd og gammen.

Men nÄr forventninger ikke innfris og det blir brudd pÄ den psykologiske jobbkontrakten oppstÄr problemene:
Motivasjon synker, humÞret blir dÄrlig og produktiviteten daler. Det kritiske punktet i en psykologisk jobbkontrakt er individets oppfattelse av kontrakten.

Og her er det viktig Ă„ merke seg en ting:
Det som oppfattes som riktig i den ene partens hode vil for ham eller henne vÊre den riktige. Vi kan i det kjedsommelige terpe pÄ at tanker og holdninger hos motparten er feil eller urealistiske uten at det hjelper det minste.

Ps. SpÞr dine ansatte om de vet (husker) hva som stÄr i arbeidskontrakten.

«Det beste er at en del arbeidsgivere ikke har CV eller arbeidskontrakten til sin ansatte lagret noe sted.

Kay Ellingsen🍒 📞91 000 744

 

Om kayelling

Jeg har vĂŠrt sĂ„ heldig Ă„ kunne omstilt og utviklet en kundemasse pĂ„ 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er ogsĂ„ medlem hos Dansk Hypnose FĂŠlles Forbund. Forfatter av fagbĂžker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktĂžykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 Ă„rig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 Ă„r. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til Ă„ anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rĂ„dgiver/terapeut og coach med “laserfokus” pĂ„ headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 Ă„rs erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i nĂŠringslivet og er spesialist pĂ„ adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater pĂ„ salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for Ă„ kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bĂžker er blitt godkjent fra HĂžgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er ogsĂ„ vĂŠrt inne som faglĂŠrer pĂ„ MarkedshĂžgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er ogsĂ„ nĂ„ blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den fĂžrste fagskole/nettskole med digitale lĂŠrere med hĂžy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk pÄ et ikon for Ä logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s