Den psykologiske jobbkontrakt -Kay Ellingsen🍒


I ethvert arbeidsforhold oppstår det en psykologisk jobbkontrakt. Den psykologiske jobbkontrakten kan defineres som:
”Summen av det totalt skrevne og uskrevne, de uttalte og ikke uttalte forventninger mellom leder og medarbeider”.

I ethvert ansettelsesforhold har en medarbeider forventninger til sin egen jobbsituasjon. Dette kan være forventninger til arbeidsoppgaver, sin egen leder, kollegaer, muligheter til forfremmelse og personlig vekst, bedriftskultur og lignende.

Medarbeideren lager seg ett mentalt kart i sitt eget hode for hvordan han eller hun forventer at verden skal fungere ut fra sitt eget ståsted, noe som blir en høyst subjektiv innfalssvinkel. Så lenge disse forventningene innfris og den psykologiske jobbkontrakten oppfylles, er alt fryd og gammen.

Men når forventninger ikke innfris og det blir brudd på den psykologiske jobbkontrakten oppstår problemene:
Motivasjon synker, humøret blir dårlig og produktiviteten daler. Det kritiske punktet i en psykologisk jobbkontrakt er individets oppfattelse av kontrakten.

Og her er det viktig å merke seg en ting:
Det som oppfattes som riktig i den ene partens hode vil for ham eller henne være den riktige. Vi kan i det kjedsommelige terpe på at tanker og holdninger hos motparten er feil eller urealistiske uten at det hjelper det minste.

Ps. Spør dine ansatte om de vet (husker) hva som står i arbeidskontrakten.

«Det beste er at en del arbeidsgivere ikke har CV eller arbeidskontrakten til sin ansatte lagret noe sted.

Kay Ellingsen🍒 📞91 000 744

 

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s