For å huske navn, må du oppfatte hva folk sier🍒

Anstreng deg for å huske kunders navn.

Det er pinlig å glemme navn på folk du vet du kjenner. Alle liker at navnet deres blir husket. Og hvor salgsdempende er det når kunden dagen etter et hyggelig salgsmøte ringer tilbake for å kjøpe noe av deg og så husker du navnet.

Om du reagerer som om det var en
vilt fremmed person, føler kunden seg neppe i sentrum for din oppmerksomhet. Her er noen et tips for å huske navn.
Det er en vanlig misoppfatning at du husker navn bare du gjentar navnet tilstrekkelig mange ganger.

Du kan jo prøve: Gjenta «Lise» 20 ganger og sjekk om du husker navnet når du er ferdig med å lese om navnehukommelse. Faktum er at hjernen ikke er lydopptaker.

Den er en filtreringsmaskin. Skal navnet passere filtrene, må de gi oss en opplevelse. Minnene må gjenskapes eller gjenoppleves inne i hjernen for at vi skal huske.

Forskning viser at dersom noe skal feste seg i hjernen som et minne, må vi ha noen knagger å henge navnet på. De knaggene heter sammenheng, mening og følelser.

1) For å huske navn, må du oppfatte hva kunden sier:
Du fanger best opp navnet når hjernen er skrudd på «mottak» og ikke på «send». De fleste er så stressa i møtet med nye mennesner at de har hodet fullt av indre samtaler.

Vi argumenterer, diskuterer og repeterer hva vi skal si når vi endelig kommer til ordet. Slapp av. Det haster ikke. Et tomt hode oppfatter let- tere navn enn et fullt hode.

2) Sørg for å vite noe om alle kundene dine Du bør også venne deg til å assosiere særtrekk ved personen til navnet. Gjenta navnet og knytt til det noen kjennetegn ved personen som passer med din VAK-preferanse.

Lagrer du navnene i Mine bilder, knytter du navnet til hvordan personen ser ut. Legg merke til ansiktet med øyne, nese, munn, ører og mimikk.

Hvordan er kroppsholdningen?

Hva er spesielt for vedkommende? Og mens du står der, og lytter og repeterer samtalepartnerens navn, kan du trene simultankapasiteten til å observere.

Hva sier hans utseende om hans interesser, verdier og situasjon?

Er han formell eller uformell?

Lagrer du navn i Mine lyder, knytter du navnet til hvordan personen høres ut. Hvor raskt snakker han/hun, hvilke ord brukes (visuelle, auditive eller kinestetiske) og hvor levende er språket.

Legg merke til tonaliteten evt. dialekt og aksent. Hvor legges trykket? Er det spesielle ord og uttrykk du personen bruker? Du lytter og hører hva han/hun er opptatt av og hva som
betyr noe for han/henne:

Politiske engasjement? Du merker deg hans hobbyer, hus, antall barn, hund og hva partneren jobber med.

Hvilke temaer snakker han/hun om?

Kay Ellingsen🍒

sjekk inn på: next1.no

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s