Din ustrukturerte medarbeider går dårlig sammen med en formell strukturert kunde🤔

8FC2D5C4-EE19-4BC9-820D-BA0C6B3A9743

Hva MÅ den ustrukturerte medarbeider gjøre for å «tilpasse» seg den formelle strukturerte personen ? Ps. Denne selgertypen mister 68% av kundene på grunn av for oppførsel😢

Følgende konfliktområder er vanlige da din gule medarbeider kan ha en tendens til å
1) fokusere for lite på detaljer
2) være spontan og impulsiv

EA58B7BF-5874-44C2-84EA-7ABD0C6C797E

Vær tålmodig. Respekter kundens behov for tall, data, kundens synspunkter og logiske fremgangsmåte. Anerkjenn kundes de-
taljkunnskap.

Fokuser mer på detaljer og objektive fakta. Vær analytisk, mer lyttende og åpen for fakta. Planlegg og still godt forberedt til møtene med all mulig dokumentasjon.

A0059917-18E7-4EF6-967F-322BA6E18175

Klarer du å verdsette den blå kundes verdier, vil dere kunne bli et team som løser mange proble- mer. Du må m.a.o. tåle at kunden er problem- orientert, kaller utfordringer for problemer og må finne ut av problemene på sin måte. Tren deg opp til å ha struktur orden og system i forhandlinger med kunden. Du må lage
tallbaserte tilbud og respektere at kunden har behov for en ekstra kvalitetssjekk.

D2456992-75AD-491D-AE83-BF42C02A3921

Se hvilke salgsmuligheter som ligger i at kunden er grundig, utholdende, ordenselskende, oppriktig og flittig. Legg vekt på å være målrettet og saklig. Du har mer enn nok utålmodighet for å drive salget igjennom, men du må lukke salget på rett tidspunkt. Tolerer ubehagelige spørsmål og konfronterende utsagn. Svar med alvor på spøkefulle spørsmål eller kommen- tarer.

Den gule medarbeider:
• har sans for det dramatiske og sørger for liv og røre rundt seg

• er lite organisert, og glemmer lett forplik- telser, for eksempel møter og tidsfrister

• er utålmodig, og hører ikke riktig etter

• tar ordet i samtaler, avbryter

• svarer for andre

• kan være humørsyk

• har alltid en unnskyldning på lager

• hefter andre i deres arbeid

• vil av og til heller snakke enn å jobbe

• fullfører ikke arbeidsoppgaver, gjennom- fører ikke ideene sine selv om han/hun i utgangspunktet var sterkt motivert for det

• er i uttalte tilfelle uordentlig og udisiplinert

• kan prioritere bedre

• lar seg lett og gjerne avlede

• kan i større grad kvalitetssikre emosjonelle avgjørelser med fornuften.

Kay Ellingsen 917 21000 kay.elling@gmail.com

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s