Lykke til med fortiden, nåtiden og fremtiden🍒

 

Alle mennesker lager sine egne, særpregede mentale kart og reagerer ut fra sin egenmodell av verden. Selv to identiske tvillingerhar ulike modeller. Det skyldes at de har ulike personlige opplevelser. Noen kart er ubevisste.

Det kan du gjøre noe med: Du kan bevisstgjøre dine kart. Da kan du oppgradere dem. Det gjør du ved at du retter kartene i forhold til de reaksjoner du får fra andre mennesker. Da
gir du deg selv muligheter til å oppnå bedre samsvar mellom din verden og andres verden.

I stede for å være slave av fastlåste mønstre fra barndommen som styrer deg fra underbevisst- heten, kan du bevisst velge din atferd. Da kan du forbedre din kommunikasjon og oppnå
bedre relasjoner i forhold til både kunder,
sjefen, ja sågar svigermor og øvrige familie.

Du vil da oppleve bedre personlige og faglige resultater. Du får større innflytelse på din egen framtid. Du skaper deg et bedre liv. Dine salgsferdigheter øker

Det avklarende spørsmålet du kan stille er:

• Når du tenker på din utfordring, hva er det første du tenker på?

• Hvilken av tidssonene betyr mest for deg, når du tenker på ditt liv?

 

62B028D0-A198-4CCA-9624-F89A19DF1A7A

Din gule medarbeider ser alltid fremover. Han/hun bruker ikke energi på å tenke på det som var. Han/hun spør:
• Hva gjør vi?
• Hvordan ordner vi dette?
• Hvilke muligheter finnes?
Den gules utfordring er å være mentalt til- stede i Nuet. Å fange den gule er som å fange en sommerfugl. De er som regel alltid på vei til noe.

Fortiden eksisterer knapt. Mange vil på slutten av et kundemøte flytte seg mentalt til neste møte. Da mister du fokus på avslutningen både av møtet og salget. Det viktigste salget er det du gjør nå. Du finner mer utfyllende informasjon i omtalen av rød medarbeider.

Din gule medarbeiders utfordringer og forbedringspotensialer

? Prestasjonscoachende spørsmål GRUNNLEGGENDE SUKSESSFAKTOR HETER NÆRVÆR
• Hva vet du om VAK preferansene til dine viktigste kunder?

• Hvordan finner du ut hvilken tidssone kunden mentalt befinner i?

• Hvordan vil du løse de utfordringer som ulik tidspreferanse medfører?

Din gule medarbeider møter en rød kunde

Når gul medarbeider møter rød kunde, kommuniserer de godt så lenge de ser for seg fremtiden. Utfordringen til din gule medarbeider er at han/hun kan slite med å møte den røde kunden i nåtid. Den røde kan bli irritert over at den gule overselger.

6E1607EE-1A41-4C74-9236-88B942F4C768

Din gule medarbeider møter gul kunde

3EAC6054-6807-4B83-BE92-1F40ABEE9765.jpeg

To gule vil begge være opptatt av fremtiden. To gule vil kommunisere godt. Din utfordring vil være å ta beslutninger og få signert kontrakten i nåtid siden begge stort sett er i fremtiden.
Det er den ansattes ansvar å justere sin talehastighet for å lande mentalt i nåtid.

Din gule medarbeider møter en grønn kunde.

 

B8501CDE-854B-4902-B1E2-898A28091411

En grønn og en gul vil ha store utfordringer i å møtes. De befinner seg på hver sin planet.

Når grønne og gule møtes, vil de befinne seg i hver sin tidsmessige galakse. Den gule befinner seg i fremtid, mens den grønne er mentalt i for- tid. Den gule medarbeider må derfor foreta et
mentalt C-moment for å tenke i fortid. Innsalg av fremtidens løsninger gjøres ved å referere til det som er kjent for kunden fra før.

Din gule medarbeider møter en blå kunde

BA07FC5A-5DD3-412C-B197-D942D3E28806

En blå og en gul vil kunne møte hverandre ved å strekke seg.
Den største utfordring i salg er det når en blå kunde møter din gule medarbeider fordi det skjer så ofte. De flest selgere er gule og det finnes mange blå innkjøpere/kundene.
De befinner seg i to atskilte tidssoner.

Den gule er opptatt av fremtidige muligheter, mens den blå er opptatt av fortidens dårlige opplevelser og evt. dagens løsning. Det er den gule medarbeiderens ansvar å flytte oppmerksomheten til nåtid. Ofte må kunden hentes inn fra fortiden.

Blir kunden hengende i fortiden med fokus på årsak med skeptiske og kritiske hvorfor- spørsmål samtidig som han/hun snakker langsomt, skal du slippe talehastigheten ned til kundens. Etter en tid kan du på nytt å øke den. Sjekk at kunden følger deg inn i nåtiden.

Lykke til med fortiden, nåtiden og fremtiden.

Kay Ellingsen 📕📙📗📘 91 000 744 kay@Next1.no

 

 

 

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s