Den gode presentasjon🍒

img_1072

HVA – En perfekt presentasjon består av
90 prosent transpirasjon, dvs. forberedelse,
forberedelse og forberedelse. Stiller du
godt forberedt, har du ro og trygghet til å ta uforutsette situasjoner på sparket. De siste 10 prosent kommer av inspirasjon, men også inspirasjonen kan planlegges.

HVEM – Den gode historie engasjerer kunden og får kunden til aktivt å danne seg bilder, forestillinger og fantasier om fremtiden med ditt produkt. De ser seg selv sammen med ditt produkt. Og enda bedre, om du er skikelig god, begynner kunden å drømme om tilværelsen med ditt produkt. Og på ett eller annet tidspunkt, kan ikke kunden tenke seg
en tilværelse uten. Han bare MÅ ha det.

HVORDAN – Den klassiske taler skulle
informere, glede eller underholde og bevege tilhøreren for å overbevise med sin fremføring. Du skal gjøre det samme for å skape kontakt mellom deg og kunden(e). Du setter produktet i sentrum og hjelper kunden til å ta en beslutning.

Intet krever mer forberedelse enn en spontan replikk. Slik lager du et uttrykksfullt foredrag: Skriv manus. Få evt. hjelp fra en manusforfatter til å bearbeide ideene.

Forbered slutten først. Hva vil du at publikum skal gjøre når presentasjonen er ferdig? Jo bedre du kjenner ditt publikum, jo lettere er det å finne de inspirerende ord og uttrykk, det vinnende kroppsspråket og de gode formuleringene.

Du må være så godt forberedt at du kan frigjøre deg fra manus og få til en naturlig flyt i fremføringen med egne ord. Tren på detaljene. Jobb med setnings-bygningen og hvor du legger trykket på
ordene. Legg trykk på konsonantene. Varier intensiteten, tempo og volum.

Etabler personlig kontakt

• Aksepter den andres virkelighetsforståelse

• Vis respekt, avhengig av alder og posisjon

• Anse andre mennesker for å være ressursrike og ansvarlige

• Lytt for å forstå og sjekk forståelsen

• Vær åpen for nye måter å tenke og oppleve på

• Vær spesifikk og direkte
• Snakk norsk, bruk enkle og lettfattelig ord og uttrykk

• Ta ansvar for din egen kommunikasjon

• Vis omtanke og finfølelse

• Vær vennlig og imøtekommende

• Bruk positivt kroppsspråk

• Bruk positive ord og formuleringer

• Vær rundhåndet med ros

• Si din mening uten å anklage/angripe eller nedvurdere

• Innrøm egne svakheter og feiltakelser

• Finn gjensidig akseptable løsninger på utfordringene

• Let etter glimt i øyet, intens lytting og endring av kropps- stilling og pustemønster som signaliserer interesse for spesielle tema mens du presenterer. finner salgsargumentene selv.

HVORDAN – Den gode historieforteller fanger oppmerksomheten med overraskelser, kontraster, ordspill, overdrivelser og hen- tydninger. Du involverer tilhøreren, stiller spørsmål som tilhøreren svarer ja på og får tilhøreren til å stille spørsmål du selv kan svare på. Det siste gjør du ved å fokusere på tema som du kjenner godt.

Rainmaker Academy

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s