Hvordan kan du finne ut om en for dårlig ytelse har sin årsak i mangel på vilje eller mangel på dyktighet?

9C830092-51CF-4655-A740-6D60999ECE5A

Hvilke ledelsesmetoder passer best for hver enkelt medarbeider? Prestasjonsfremmende innflytelse oppnår du best når du velger den av de åtte ledelses- teknikkene som passer best til den enkelte medarbeider: Utvikle, motivere, coache, løse problemer, delegere, korrigere, beslutte og samhandle. Hvilken av metodene faller mest naturlig for deg? Uansett hvilken ledelses- teknikk du velger, la dine medarbeidere få vise frem det de ønsker å vise frem, den de er og det de er gode på. Ros dem for det de selv synes er viktig å mestre.
Dine medarbeidere oppfatter deg som
en effektiv leder når du tar tak i de rette oppgavene og løser dem på den
rette måten.

To spørsmål må besvares for å oppfylle kravene til god ledelse:

1) Hva gjør du?
2) Hvordan gjør du det?

Svarene er enkle selv om det kan bety på
betydelige praktisk utfordringer; Du gjør det som dine medarbeidere har behov for.

Du utfører de oppgaver og aktiviteter som med arbeiderne trenger å få utført for at de skal få gjort jobben sin. Og du utfører dine oppgaver på en måte som medarbeiderne har behov for å få gjort det.

Du har en atferd som imøtekommer deres behov.

Hvordan finner du ut hva andre forventer av deg?

Du spør dem!

Svarene er forskjellige fra person til person og varierer bl.a. av medarbeidernes atferdsprofil. Ikke rart det blir bråk.

Her har du et eksempel på en praktisk utfordring: Noen mennesker som du samarbeider med, vil at du som leder
skal håndtere en konflikt mellom medarbeiderne.

Oppgaven er tilsynelatende grei: Du skal håndtere en konflikt. Så kommer spørsmålet: Hvordan?

Hvordan skal du gå fram? Når? Og på hvilken måte? Spørsmålet handler vel så mye om å definere hva som er konflikten, hvem som er i konflikt eller hva er det som bør bli bedre?

En blå synes at konflikten skyldes folks
manglende respekt for lover og regler, en
gul vil ha bedre kommunikasjon, en rød vil kanskje bli kvitt en brysom kollega, mens en grønn synes at det kan være som det er: “Det er ikke verdt alt bråket som følger med å ta opp konflikter hele tiden”.

Tilsvarende har dine ulike medarbeidere ulikt syn på fremgangsmåten. Den signalgule kan tenke seg allmøter med ”brainstorming” innen gruppa. Den mørkeblå vil kanskje se på brainstorming som bortkastet tid og vil heller ha ukentlige status-rapporter og for-
maliserte møter med fast agenda, nøyaktige referater og forpliktende signatur av alle
involverte.

Den ildrøde vil bare ha en løsning
og vite sluttresultatet. Han har annet å gjøre enn å løse andres problemer. Den signalgrønne vil finne felles løsninger som tar hensyn til alle, og foretrekker samhandlingsmøter der alle kan bli hørt.

Rainmaker Academy

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s