Omgitt av sanser 👀📞🤸‍♂️

Dominerende visuell sans:

Hvis du har en aktiv og dominerende visuell sans, er du ofte rask, du tenker fort, beveger deg kjapt og ordene kommer gjerne som en hurtig flom. I kommunikasjon med andre bruker du ofte vendinger som: Jeg ser hva du mener. Gir jeg deg et tydelig bilde?
Dette er ganske uklart for meg. Nå er du ganske tåkete. Se, så fint det er her!
Under samtaler med andre beveger du gjerne øynene oppover når du leter etter et minne. Du ser opp, du skuer utover.

Dominerende auditiv sans:

Hvis du har en aktiv og dominerende auditiv sans, snakker og puster du ofte roligere enn de visuelle. Du har et ofte et avstemt kroppsspråk som understreker ordene, og dine evner til å lytte er gode. I kommunikasjon med andre benyttes du ofte vendinger som: Dette høres fint ut. La meg forklare. Jeg lytter til dine ord. Ringer det noen klokker? Hva var det jeg sa? Hør på den vakre fuglesangen! Når det auditive sanseapparatet dominerer beveger du ofte øynene seg ut til sidene under kommunikasjon med andre.

Dominerende kinestetisk sans:

Hvis du har en aktiv og dominerende kinestetisk sans, kjenner du etter når du snakker. Du søker kontakt, både fysisk og indre emosjonelt og vil gjerne ta på, lukte på og smake. I kommunikasjon med andre benyttes du gjerne vendinger som: Jeg føler det på meg. Jeg blir lett rørt. Dette skal jeg sove på. Jeg ønsker at du skal få tak på dette. Dette er bunnsolid. Dette koker ned til. Holde hodet kaldt. I kommunikasjon med andre beveger dine øyne seg ofte nedover. Du søker innover mot dine egne følelser og mot kontakt med andre. 

 Selv om vi mennesker er utstyrt med de samme seks sansene er det stor forskjell på hvordan vi bruker dem. Noen bruker for eksempel øynene mer enn ørene og omvendt. Sansene har med andre ord forskjellig betoning hos ulike mennesker.

Det får betydning for hvordan vi opplever verden. Visuelt orienterte mennesker vil være mer oppmerksomme på hvordan mennesker ser ut, hvordan kroppsspråket er og hvordan de beveger seg. Auditivt orienterte mennesker vil være mer oppmerksomme på lyder i sine omgivelser og på tonefallet andre utrykker seg med.

Alle har vi en prioritert rekkefølge på hvilken sansekanal vi er dyktigst til å ta inn informasjon via, og det er denne vi trener mest på og er flinkest til å benytte. Men
som ellers i livet blir vi mindre dyktige på det vi ikke trener så mye på, så når en sansekanal blir preferert, blir de andre forsømt og vi håndterer dem ikke like
godt. Enhver person har altså en rekkefølge på sansekanalene visuell – auditiv – kinestetisk som er en 1., 2. og 3. preferanse. La oss se på to eksempler:

Dine kunder kommuniserer avhengig av sine preferanser. En kunde kan ha preferanserekkeføl- gen KVA: Dette vil si at vedkommende har sin preferanse for å gjøre ting, og ta inn informasjon ved å føle og ta på ting. Å ta inn informasjon gjennom synskanalen kommer på annen plass, mens høre og lytte kommer til sist. Denne kunden får først og fremst lyst til å kjøpe når han/hun prøver produktene dine.

En annen kunde kan ha preferanserekkefølgen AVK: Det vil si at vedkommende primært fore- trekker informasjon gjennom å høre/ lytte, dernest å se det, og til sist gjøre det – føle og berøre. Du vekker kjøpelysten ved å fortelle om produktene.

Kay Ellingsen🍒

📞 915 39000

Fagansvarlig kursinstruktør – Forfatter og Foredragsholder.

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s