Hvorfor er det i dag vanskelig å rekruttere selgere? Jeg tror jeg har svaret💥

Med koronaviruset økte mengden digital interaksjon mellom selgere og kunder betraktelig. Tre fjerdedeler av kundene byttet til en ny leverandør, et nytt produkt eller en ny kjøpemetode under pandemien.

Vi ser at være kunder får langt mindre forespørsler (leads) enn tidligere. Skal man nå bruke mere penger på promotering og sette opp reklame budsjettet? Bedriftene tjener mindre penger om de ikke gjør noe.

Men hva med selgerne?

La oss si at snitt lønn til en selger er 550.000,- pr.år. Strømregningen har økt med 1.400,- pr.måned, husholdningen (mat) med kr.500,- pr.måned. Og så det dyreste, om selger har lån på 1. mil med en økning på 1,5% blir 1.250,- pr.måned (kr.900,- etter skattefradrag). Økning på kr. 2.800,- pr.måned.

Dette blir en årlig utgift på kr 35.500,- Hva skal en selger ha i lønnsøkning og/eller klare å selge inn i provisjon for å komme i null 0,- ???? Svaret blir ca. KR.50.000,- i lønnsøkning.

1. Tror du selger tror på at de klarer å selge inn på provisjon i prøvetiden?

2. Har bedriften en provisjons modell med utbetring pr.måned?

3. Har bedriften provins utbetaling pr.kvartal og/eller årlig ? Så kutt ut dette med en gang.

4. Er bedriften villig til å betale en økning i fast lønn på kr. 50.000,-?

5. Hva med de eksiterende selgerne som ligger med 2.800,- mer utgifter.

Hva gjør du:

#Setter opp fastlønn til eksisterende selgere for å bli motivert til videre handling og engasjement for å selge?

# Legger på Kr.50.000,- i fastlønn for å tiltrekke deg søkere?

# Kjøper salgskurs 👩‍🎓👨‍🎓 og gir de trening på å selgere mere enn det de gjør i dag? ( Enten fra meg eller mine gode konkurrenter). Bare gjør noe💥

Sjekk om lønnssystemet er rettferdig og ikke minst om det er noen av selgerne som har opplevd eller tror på at de klarer å selge over budsjett.

Sett for all del ikke ned lønnen.

HA EN LØNNSOM DAG😊

Next1.no

Kay Ellingsen 🍒 📞 915 39000

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s