Gi en kompliment.

 

image

Den internasjonale komplimentdagen er 1. mars. Hva gjør du?

En kompliment er en verdsettende tilbake- melding. Den inneholder en konkret
anerkjennelse av noe en person har sagt eller gjort og som har virket konstruktivt. En vel utformet kompliment forteller også på hvilken måte det vedkommende har gjort eller sagt har virket konstruktivt.

Har du problemer med å gi tilbakemeldinger til dine medarbeidere?

Her er tre tips som kan hjelpe deg med å kommunisere bedre med dem.

1. Kom med spørsmål, ikke påstander.
Det gir medarbeideren sjansen til å fortelle uten å måtte forklare seg eller gå i forsvar.

2. Bruk hamburgermetoden:
Positivt – negativt – positivt. Begynn med positiv feedback for å bygge opp selvtilliten hos medarbeideren. Deretter kan du ta opp det du vil at medarbeideren skal forandre på eller forbedre, før du avslutter med å oppmuntre medarbeideren.

3. Bruk trestrinnsmetoden.
Når du tar opp et vanskelig tema, kan du først legge fram fakta og gjøre det klart at det er noe du vil medarbeideren skal forandre eller forbedre. Fortsett med å ta medansvar ved å vise at din opplevelse er en del av utfordringen.

Avslutt med å fokusere på å løsningen, for eksempel: «Hans, det er noe jeg må snakke med deg om. Jeg har lagt merke til at du avbryter dine kolleger når de har sine gjen- nomganger, slik du gjorde med Gry på møte i formiddag. Da opplever jeg det slik at du ikke respekterer de kommunikasjonsreglene vi har blitt enige om. Hvordan syns du vi skal løse det?»

image

Den største utfordringen blir sannsynligvis å begynne å bruke bindeordet ”og” der du
tidligere brukte ”men”. Følger du oppskriften, vil du oppleve at mange får lyst til å endre
seg i stedet for å gå i vranglås. Når vi går i
vranglås, skyldes det som regel mangel på alternativer, vi ser ikke hva vi kan gjøre bedre. Denne måten å gi feedback på, peker på
alternativene og dermed ser mottageren
lyset.

En praktisk øvelse er å sette seg to og to
med ansiktet mot hverandre og fortelle
hverandre hva dere ser. Deretter kan dere
knytte noen anerkjennende kommentarer til observasjonene deres.

Kay Ellingsen – 917tjueentusen

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s