Kjennetegn for nåtid-fremtid og forridsorientert atferd. Kay presenterer «tilbake til fremtiden».

Kay Ellingsen presenterer «tilbake til fremtiden«

image

Kjennetegn for nåtidsorientert atferd:
Du lever i øyeblikket uten å bekymre deg for morgendagen eller om du kommer tidsnok
til neste møte/avtale eller om du i det hele tatt husker den. Du er ”her og nå” orientert og tenker i et kortsiktig tidsperspektiv.

Du befinner deg på en måte i tiden og føler deg begrenset av planlegging og for mange faste avtaler. Du er avslappet i forhold til tid og fleksibel når det gjelder avtaler.

Du kan ha vanskelig for å sette deg mål for framtiden. Du reagerer spontant og impulsivt og kom- mer ofte i siste sekund til avtaler. Til gjengjeld er du intenst til stede. Du gir folk din fulle og hele oppmerksomhet fordi de er sammen med deg her og nå.

Du lever i nuet og er fullt og helt opptatt av det du gjør akkurat nå. Du er gul eller grønn.

Fordeler: Du kan fullt og helt konsentrere deg om en oppgave av gangen. Du kan emosjonelt og mentalt være fullstendig tilstede i det som skjer.

Ulemper: Du kommer ofte kommer for sent, kan gi folk inntrykk av at du ikke bryr deg om å holde avtaler og tiden. Du kan lett bli involvert i for mange oppgaver samtidig.

Kjennetegn for fremtidsorientert atferd.

Du tenker langsiktig og er presis i forhold til tid og avtaler. Du befinner deg utenfor tiden og kan derfor ha overblikk over lange tids- intervaller. Du er god til å planlegge og bruker tiden konstruktivt.

Du har som regel godt overblikk og liker å jobbe med langsiktige
perspektiver. Du liker å bruke tiden effektivt og blir irritert når folk kommer for sent til
avtaler eller du føler at du kaster bort tiden.

Du er opptatt av å komme tidsnok og unngå å komme for sent til avtaler. Du bruker mye tid til å planlegge neste møte eller analysere det forrige. Du er rød eller blå.

Fordeler: Du er en god planlegger som holder tiden.

Ulemper: Du kan oppleves som om du ikke er opptatt av den aktuelle aktiviteten. Det
kan virke som du synes det er viktigere å planlegge og å være presis enn å engasjere deg i innholdet i selve møte.

Når dine tanker hele tiden er på vandring mellom fremtid, fortid og nåtid, kan det gå på bekostning av å være tilstede her og nå. Du kan oppleves som fraværende og uinteressert.

Fortidsorienterte:

Du vurderer livets situasjoner ut fra fortidens positive og negative erfaringer. Du tiltrekkes
ofte av det som er kjent og av tradisjoner. Du fokuserer på ikke å gjøre feil og begår sjelden samme feilen flere ganger. Samtidig kan du
ha en tendens til å henge deg opp i fortidens skuffelser og dårlige opplevelser. Du kan ha
vanskeligheter med å komme deg videre i livet. Klare føletyper er ofte fortidsorienterte.

Next1.no

Next1 kurs og rekruttering

Kay Ellingen🍒

91 000 744 📞 kay@next1.no

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s