Hva er sosialpsykologi? Bþr brukes som drivkraft i bedriftskulturen👍

 

Sosialpsykologi, den del av psykologien som omhandler det sosiale samspillet mellom mennesker og hvordan det formes av verdier, holdninger, sosiale systemer og den aktuelle situasjon.

Holdninger og holdningsendring er et sentralt tema innenfor sosialpsykologien. Holdninger er tanker, fĂžlelser og typisk atferd man har i relasjon til bestemte objekter, personer eller situasjoner.

Fordi holdningsendring ofte er blitt sett som en nÞkkel til Ä oppnÄ atferdsendring, er det utfÞrt svÊrt mye forskning for Ä kartlegge mekanismene i hvordan holdninger endres.

  • Holdninger
  • Holdningsendring
  • Holdninger og atferd

Moderne sosialpsykologi omfatter et bredt spekter av temaer:

1) Sosial kognisjon dreier seg om pÄ hvilken mÄte vi i vÄr tenkning organiserer og gir mening til vÄre sosiale omgivelser. Viktige temaer er hvordan vi danner oppfatninger om andre mennesker (inntrykksdannelse), hvordan vi forklarer atferd, hvilke konsekvenser vÄr innstilling overfor andre har og hvordan organiserer vÄr forstÄelse av vÄre sosiale omgivelser.

Sosial kognisjon omhandler ogsÄ hvordan vi forstÄr oss selv og vÄre egne handlinger og reaksjoner.

2) Sosial pÄvirkning og interaksjon er et annet omfattende forskningsomrÄde. Hvorfor vi gjÞr som andre, hvorfor vi adlyder ordre og etterkommer andres Þnsker.

3) Studiet av holdninger og sĂŠrlig av holdningsendring, er viet stor interesse, ikke minst fordi kunnskap om holdningsendring antas Ă„ kunne bidra til Ă„ redusere uĂžnsket atferd (for eksempel rĂžyking) og fremme Ăžnsket atferd (for eksempel ansvarlig trafikkatferd).

4) Positiv eller negativ innstilling (sympati, hjelpsomhet, fordommer, diskriminering, aggresjon) overfor andre, enkeltmennesker eller grupper, er ogsÄ viktig forskningstema innenfor moderne sosialpsykologi.

5) Kunnskap om atferd og beslutninger i grupper, sÄ som gruppepolarisering, sosial loffing, sosial fasilitering, og tilskuereffekten utgjÞr viktige bidrag innenfor moderne sosialpsykologi.

Kay Ellingsen🍒

Sjekk inn pÄ: Next1.no

Om kayelling

Jeg har vĂŠrt sĂ„ heldig Ă„ kunne omstilt og utviklet en kundemasse pĂ„ 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er ogsĂ„ medlem hos Dansk Hypnose FĂŠlles Forbund. Forfatter av fagbĂžker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktĂžykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 Ă„rig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 Ă„r. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til Ă„ anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rĂ„dgiver/terapeut og coach med “laserfokus” pĂ„ headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 Ă„rs erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i nĂŠringslivet og er spesialist pĂ„ adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater pĂ„ salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for Ă„ kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bĂžker er blitt godkjent fra HĂžgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er ogsĂ„ vĂŠrt inne som faglĂŠrer pĂ„ MarkedshĂžgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er ogsĂ„ nĂ„ blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk pÄ et ikon for Ä logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s