Lære om de 24 forskjellige salgsferdigheter?

FerdighetshjuletI dag skal vi se på hvordan vi alle kan jobbe mot å bli en bestselger basert på boken til Kay Ellingsen og Stein Tyrdal. Hva er en bestselger og hvorfor er dette viktig?

Ved hjelp av ferdighetshjulet som jeg i dag skal presentere, skal vi jobbe med å tilpasse den til vår egen væremåte, talemåte og personlighet.

Din atferd skal være så naturlig som mulig, ingen blir gode av å kopiere hverandre. Vi skal tillate oss selv å prøve, feile og lykkes på veien, og vi skal evaluere egne erfaringer
fortløpende underveis. På denne måten skal vi trene på å bli bestselgere. Men først vil
jeg presentere kort ferdighetshjulet, hjulet som vi skal jobbe ut fra, lære av og inspireres av.


Ferdighetshjulet er delt opp i 6 salgsfaser og 24 ferdigheter :Dette hjulet vil hjelpe deg å forstå salgsprosessene. Modellen gir deg en effektiv fremdrift. Hver fase i salgsprosessen har et veldefinert mål.. Salgsfasene er kartet du orienterer deg etter.
Strategien er kompasset som tar ut retningen. Du korrigerer avvik med kundetilfredshet og egenevaluering.

FERDIGHET 1: SALGSSTRATEGI
Inn under salgsfase 1 har vi 4 ferdigheter, der vi starter med ferdighet nr 1:
Salgsstrategi der du må planlegge salget ditt. Hva er din Strategi? Hensikten med
denne ferdigheten er å finne kunden kostnadseffektivt. Alt salg begynner med en god salgsstrategi. Å ha en plan. Du jobber målbevisst og energisk i en bestemt retning.

Lag en salgsplan og en aktivitetsplan for å sikre deg at du får gjort nødvendige
aktiviteter som ellers har en tendens til å nedprioritere. En god plan øker salget. Sett
av tid til etterarbeid, evaluer salgssamtalen.

Kay Ellingsen, opplæringsansvarlig-forfatter og foredragsholder +47 917 21000

IMG_0299

 

 

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s