Delegerende lederstil passer best til når medarbeideren er kompetent og motivert.

Delegerende lederstil passer best til når medarbeideren er kompetent og motivert.

Du velger den delegerende lederstilen med lav styring og lav støttende atferd når
du har selvgående medarbeidere som både kan og vil løse oppgavene på egen hånd

Et system som premierer bedriftens mål om salg og servicekvalitet
Medarbeiderne planlegger og bestemmer selv hvordan arbeidsoppgaver skal løses.

Selvledelse, selvdrevne team og prestasjonscoaching er lederteorier innenfor managementlitteraturen som bygger på denne lederstilen.

Din atferd:
• Du delegerer ved å holde deg i bakgrunnen
• Ansvarlig- og myndiggjør medarbeiderne
• Hold full oversikt over hvordan arbeidet forløper og hvilke resultater som presteres
• Skaff deg jevnlige tilbakemeldinger på hvordan arbeidet går
• Bruk mye av din tid til å legge til rette for at selvgående medarbeidere har de beste
forutsetningene for å gjøre en god jobb.

HVORFOR – Autoritær ledelse ble tidligere definert som oppgaveatferd dvs. at lederen
konsentrerer seg om å forklare pliktene og ansvarsområdene for et individ eller en gruppe. Lederen forteller de ansatte hva de skal gjøre, hvordan de skal gjøre det, når de skal gjøre det, hvor de skal gjøre det og hvem som skal gjøre det.

Kommunikasjonen går en vei, fra leder til ansatt. Det er viktig å ha i bakhodet at styrende instrukser kan gis på en omsorgsfull måte som verken oppfattes som ubehagelig eller provoserende.

Demokratisk ledelse ble tilsvarende definert som relasjonell atferd dvs. at lederen
konsentrerer seg om å motivere gjennom å kommunisere med de ansatte.

Lederen lytter aktivt, oppmuntrer og avklarer, støtter og involverer medarbeiderne.

 

SalesLearning.Online

Kay Ellingsen🍒

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s