Skal du ha et standardskriv etter kundebesøk?

IMG_3484

Kay Ellingsen🍀

Du vet at det er nødvendig å tilpasse atferden til kundens stil for å etablere komfort hos kunden og opprettholde den. Du viser
vanligvis din stilfleksibilitet når du står ansikt til ansikt med kunden.

Da observerer og føler du hva som er kundens dominante stil og kan modifisere din egen atferd. Du kan imidlertid med fordel bruke din evne til stiltilpasning når du sender dine ulike salgsbrev.

For å illustrere hvordan du gjør det, gjengir vi under fire oppfølgingsbrev etter kundebesøk. De behandler alle samme tema. Samtidig er de tilpasset de fire atferdsstiler.

IMG_2832.JPG
Atferdsstil Kunde 1
Kjære Kari Fryd Nordmann
Takk for at jeg fikk anledning til å møte deg den 2. mars i år. Å hjelpe mennesker med
deres planer og arbeide for å få hjulene til å gå rundt er en av de mest spennende delene av jobben min.

Din nye idé vedrørende distri- busjonen, høres ut som kan slå godt an. Det var et nyttig førsteskritt for å hjelpe meg til å forstå dine service- og kostnadsmål med det nye distribusjonssystemet.
Når det gjelder detaljene vedrørende ditt
behov, vil jeg ta dette opp i senere samtaler, men ut fra det du allerede har beskrevet,
fant jeg tanken om å integrere vårt kontrollsystem med det utstyret dere allerede har.

Jeg vet at vi kan oppnå en produktivitets- vekst på 15 prosent. Kontrollsystemet vårt kan integreres med det utstyret som dere allerede har, og med minimale utfordringer. Tenk deg hvordan operatørene vil like dette! Se vedlegg utregninger fra tilsvarende instal- lasjoner.

Jeg ser frem til vårt neste møte den 9. mars kl 13.00 på ditt kontor. Da kan vi også, om det ellers passer inn, snakke om de neste trinnene.
1. En dypere gjennomgang av din nå-situasjon og ønsket situasjon.
2. Møte andre med viktige arbeidsfelt innen distribusjonssystemet.
3. Eventuelt bestemme videre handlingsprogram.
Vi står for øvrig til tjeneste med ytterligere informasjon og ser frem til et innholdsrikt møte for begge parter.
Med vennlig hilsen,

IMG_2831

Atferdsstil Kunde 2

Hei Kari Fryd
Takk for et fantastisk hyggelig og inspir- erende møte. Å hjelpe mennesker som har spennende planer og arbeide sammen med dem for å se på muligheter for forbedringer er en av de mest stimulerende delene av jobben min. Din nye og meget kreative idé for forbedret distribusjonen, høres god ut og jeg tror den har store muligheter til virkelig å slå godt an.

Når det gjelder detaljene vedrørende ditt behov, vil jeg komme tilbake til det senere. Jeg ser allerede nå at vi kan oppnå en betydelig økning i produksjonen. Våre kontrollsystemer kan fint brukes sammen med det utstyret som dere allerede har. Tenk deg hvordan operatørene vil like dette! Jeg ser frem til vårt neste møte tirsdag hvor vi sammen kan vi gå gjennom modeller, bilder, filmer og illustrasjoner som viser alle av idéene på en levende og inspirerende måte.

Jeg ser virkelig frem til å møte deg den 9. mars kl. 13.00 på ditt kontor. Vi gleder oss til et inspirerende møte med dere. Beste hilsener

IMG_2833

Atferdsstil Kunde 3
Kjære Martin Johannessen
Takk for at jeg fikk anledning til å møte deg den 2. mars i år. Å hjelpe mennesker med deres planer og arbeide sammen med dem for å få hjulene til å gå rundt er de mest spennende delene av jobben min.

Din nye idé vedrørende distribusjonen, høres ut som den virkelig kan slå godt an. Slike møter synes virkelig å være en god begynnelse på et fruktbart samarbeid. De ideer som du og dine folk har frembrakt for å skape et bedre distribusjonssystem, er virkelig tilpasset vår tid.

Mine kunder i andre bransjer har hatt suksess med tilsvarende systemer.Når det gjelder detaljene vedrørende ditt behov, vil jeg ta dette opp i senere samtaler, men ut fra de du allerede har beskrevet, vet jeg at det vil være et godt prosjekt.

Når vi møtes neste gang, vil vi få anledning til å samtale om dine mål i detalj, men ut fra det jeg så langt vet om din situasjon, kan jeg garantere at vi kan oppnå en produk- tivitetsvekst på minst 15 prosent økning i produktiviteten.

Kontrollsystemet vårt kan integreres med det utstyret som dere allerede har, og med minimale utfordringer. Tenk deg hvordan operatørene vil like dette! Samtidig er risikoen for stillstand under integrerings- prosessen minimal.

Den økte holdbarhet vil redusere servicekostnadene.
Vi avtalte vårt neste møte tirsdag 9. mars. Da kan vi gå mer i dybden når det gjelder dine ideer. Som vi snakket om, kan det være en tanke å få med så mange av nøkkelperson- ene som mulig, slik at vi også kan få deres synspunkter.

Da kan vi også, om det ellers passer inn, snakke om de neste trinnene. Det vil sikre at alle viktige spørsmål blir tatt opp og at vi får positive støtte fra et bredt forum. Hvis det passer, kan vi da bli enige om hvilke felles skritt vi skal ta videre.

Jeg ser frem til å møte deg den 9. mars kl. 13.00. Om du har tid, vil jeg gjerne at du spiser lunsj med meg litt tidligere. Vi kan gjøre det uformelt i kafeteriaen i tredje
etasje.
Vi ønsker og håper på et godt møte med dere. Beste hilsener

IMG_2834.JPG

Atferdsstil Kunde 4
Kjære Ernst Kaare Weidemann
Takk for at jeg fikk anledning til å møte deg 2. mars d.å. Det mest spennende i jobben
min er å kunne hjelpe mennesker med deres planer, systemer og strukturere for å få hjulene til å gå rundt.

Din nye idé vedrørende distribusjonen, høres ut som kan slå an. Foruten at vi fikk anledning til å møtes personlig, opplevde jeg at det var et svært
verdifullt møte som økte min forståelse av
din situasjon.

Etter nøye gjennomlesning
og analyse synes de forbedringene som du har planlagt for et nytt distribusjonssystem å være vel gjennomtenkte, og ut fra dine
servicemål meget funksjonelle.

Etter at vi perfeksjonerte vårt modulære kontrollsystem som til nå vært ute hos kunder i to år, har vi levert 87 ombygginger av kon-
trollsystemer tilsvarende deres. Produktiviteten har gjennomsnittlig økt med 15 prosent – det minste var 2 prosent og det høyeste var 27 prosent.

Selvfølgelig kommer jeg ikke til å sette opp noen bestemt løsning før vi har hatt anledning til å diskutere dine planer i detalj.

Som vi ble enige om, vil vi neste gang møtes i ditt konferanserom tirsdag 13. mars, kl. 13.00. Da kan vi gå mer i detaljert dybde
vedrørende ditt behov. Når det gjelder dine ideer som du allerede har beskrevet, vet jeg at vi kan oppnå en produktivitetsvekst på 15 prosent ved at operatørene vil kunne arbeide raskere og mer effektivt.

Kontrollsystemet vårt kan integreres med det utstyret som dere allerede har, og med minimale utfordringer.

Som vi diskuterte, kan det være en tanke å få med noen av nøkkelpersonene, slik at vi også kan få deres synspunkter. Da kan vi også, om det ellers passer inn, snakke om de neste
plantrinnene.

Jeg kan tenke meg å foreslå
følgende program:
1. Vi diskuterer dine planer i detalj. (For at du skal kunne forberede deg, legger jeg ved
noen spørsmål vedrørende kritiske punkter som jeg gjerne skulle ta opp).
2. Invitere noen nøkkelpersoner som kjenner driften av systemet. Be dem være forberedt på å si sin mening om hva som skal til for
at overgangen skal bli enklest mulig.
3. Hvis det passer, kan vi kartlegge viktige
trinn for å sikre at vårt program får en god integrasjon i den helhetlige endrings-
prosessen.
Jeg vedlegger, til informasjon,
en brosjyre med tekniske data som vil gi en detaljert oversikt over de kontrollsystemene vi til nå har konvertert.

Hvis du har noen spørsmål, må du bare ringe meg.
For Bedriften A/S
Otto Salgssjef

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s