Finn din leder (godt ment)ūüėä

Lederadferden til personer med preferanse for avgj√łrelse vil v√¶re preget av et √łnske √• avslutte prosjekter og treffe raske beslutninger (av og til for raskt). De ser som regel kun en vei til m√•let, og foretrekker √• tro at det finnes kun et korrekt svar eller riktig handling.

De har behov for orden og kontroll, og vil ha en strukturert organisasjon omkring seg. De er ofte avhengige av programmer og datoer, og foretrekker √• planlegge og f√łlge planen. De bruker ogs√• gjerne en huskeliste som agenda, og knytter punkter til handling. De har et behov for presis informasjon.

Lederadferden til personer med preferanse for oppfattelse er preget av at de √łnsker √• utsette tiltak, avgj√łrelser og beslutninger s√• lenge som mulig i p√•vente av mer tilflytende informasjon (de foretrekker √• samle mye informasjon). De er ikke avhengig av orden for √• fungere, er spontane og foranderlige, og ser alltid etter alternativer.

Alternativer √łnsker de √• studere uten forpliktelser, og de refererer ofte til det de har opplevd uten √• ta en klar stilling til problemet. De liker √• diskutere og prate (ofte lenge) uten √• trekke noen konkret konklusjon.

Personer med preferanse for avgj√łrelse vil kunne oppfatte personer med preferanse for oppfattelse som lite handlingsorienterte, beslutningsdyktige og som mennesker som mangler klare m√•lsetninger. De f√•r aldri mange nok alternativer og aldri nok informasjon.

De er tilb√łyelige til √• utsette tidsfrister, arbeide og avgj√łrelser, og holder ikke orden p√• saker og ting (de virker uorganiserte). Dessuten oppfattes de som alt for prosessorienterte for personer med preferanse for avgj√łrelse.

Personer med preferanse for oppfattelse vil kunne oppfatte personer med preferanse for avgj√łrelse som ¬ępetimetere¬Ľ p√• orden, ryddighet, presisjon og n√łyaktighet. I tillegg er de overfokuserte p√• tid. De oppfattes som d√•rlige informasjonss√łkere, og personer som tar for raske beslutninger og konklusjoner p√• et manglende informasjonsgrunnlag.

De kjenner (og har bestemt seg for) kun en vei til m√•let, og endrer ikke mening n√•r en vurdering f√łrst er gjort. De har et manglende blikk for flertydighet, og er mindre tilpasningsdyktige p√• forandringer.

Innl√¶ring hos personer med preferanse for avgj√łrelse underst√łttes best ved en strukturert innl√¶ring med orden og oversikt. Punktvise sammenfatninger, nummerering, ryddighet og korte og konsise oppsummeringer hjelper innl√¶ringen til en person med avgj√łrelse som preferanse.

Milep√¶ler med avgrensede og klare m√•lsetninger, hvor synlige fremskritt kan vises ved ferdige resultater er ogs√• positivt. Lange og flytende diskusjoner som ikke kommer frem til en konkret konklusjon frustrerer en person med preferanse for avgj√łrelse.

Innl√¶ring hos personer med preferanse for oppfattelse underst√łttes best ved at det gis spillerom for en stor mengde tilflytende informasjon og mange valgmuligheter. De b√łr gis muligheter for spontanitet, nysgjerrighet og √• kunne f√łlge sine impulser.

Mennesker med preferanse for oppfattelse liker √• prate mye og diskutere ustrukturert med fantasi, ideer og sidesprang. Derfor b√łr de gis muligheten til dette. Av og til kan det v√¶re en hjelp for dem at noen kan hjelpe til med √• strukturere arbeidet og hjelpe dem til √• avslutte hvis dette er n√łdvendig.

Tenk deg hvordan det vil v√¶re for deg hvis du har en preferanse for avgj√łrelse (struktur), og du opplever en leder, l√¶rer eller foreleser som har en uorganisert fremstillingsm√•te hvor vedkommende har en ¬ęla oss se hvor vi havner-stil¬Ľ med mye ustrukturert diskusjon og hoppende fokus.

Som strukturmenneske ville du ganske sikkert bli temmelig fort frustrert. La oss som en motsats tenke at du er en person med preferanse for oppfattelse som opplever en leder, l√¶rer eller foreleser som ikke gir rom for diskusjon, viser kun en l√łsning p√• problemet, og som er uinteressert i √• se p√• alternative l√łsninger og flertydighet.

Dette ville sannsynligvis gjort deg oppr√łrt ettersom du ikke f√•r tilfredsstilt ditt informasjons- og diskusjonsbehov.

 SalesLearning.Online

Kay Ellingsenūüćí

Kredit til ST.Nybrodahl/H.O.Håkonsen

Om kayelling

Jeg har v√¶rt s√• heldig √• kunne omstilt og utviklet en kundemasse p√• 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne ‚Äúutviklere‚ÄĚ i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er ogs√• medlem hos Dansk Hypnose F√¶lles Forbund. Forfatter av fagb√łker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verkt√łykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner ‚Äď 4 √•rig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 √•r. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til √• anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig r√•dgiver/terapeut og coach med ‚Äúlaserfokus‚ÄĚ p√• headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 √•rs erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i n√¶ringslivet og er spesialist p√• adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater p√• salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‚Äės kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for √• kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine b√łker er blitt godkjent fra H√łgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er ogs√• v√¶rt inne som fagl√¶rer p√• Markedsh√łgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er ogs√• n√• blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s