Kroppen snakker

11205058_858592517547631_914454268793588129_nHVA: Vi kommuniserer med kroppen, ved
ansiktsuttrykk som smil og latter, gjen-
nom kroppsstilling og bevegelser, og ved
gestikulering fordi det er mange aspekter
ved menneskelig opplevelse, utfoldelse og
erfaringer som ikke kan kommuniseres med
ord.


HVEM – Den store interessen for å bruke
kroppen i aktiviteter som musikk, miming,
dans og ballett viser betydningen av å bruke
kroppen til å kommunisere følelser. Også i
sport, både blant utøvere og tilskuere,
formidles sterke følelser med kroppen på
ulike måter.


HVORDAN – Det meste av kroppsspråket har
vi lært gjennom oppvekstmiljøet. Ved langsom kjøring av film har man sett at mennesker i grupper gjerne beveger seg rytmisk med hverandre.

At mennesker beveger seg i takt, kan også observeres i samtalesituasjoner:
Den ene legger hendene i fanget, den andre
følger etter. Den ene trekker seg bort, den
andre gjør det samme. Kommunikasjon blir
en kurtiserende dans hvor vi beveger oss
i takt med hverandre.

Når forelskede par snakker sammen kan du ofte se hvordan de kurtiserer hverandre med harmoniske, dansende bevegelser frem og tilbake. På den måten utforsker de hverandre bl.a. ved å regulere forholdet mellom nærhet og avstand, interesse og avvisning. Det er som de beveger seg foran sitt eget speilbilde.

De ser seg selv i den andre og finner gjensidig bekreftelse. Det motsatte sees hos mennesker som ikke er på bølgelengde, som er uenige, eller som kolliderer følelsesmessig. Folk med gjensidig sympati nærmer seg hverandre.

Folk som mangler sympati, er engstelige eller fiendtlig innstilt overfor hverandre, trekker kroppen bort. Kroppene faller ut av rytmen, bevegelser blir færre og til slutt blir de stående stive i trygg avstand fra hverandre.

Hos enkelte kan du se demonstrert i kroppsbevegelsene at den ene dominerer og den andre underkaster seg. Personligheten avspeiles ofte i måten vi bruker kroppen.

Føler vi oss keitet, oppfører vi oss keitet. Vi gjemmer oss. Føler vi oss vel, har vi en stolt og tydelig kroppsholdning.


KROPPEN SNAKKER

 

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s