Kvinner og menn i hverdagen?

image

  1. Å ha tre tanker i hodet samtidig
    Både smøre matpakka, lese timeplanen og finne ut hva dere skal spise til middag? Ja, kvinner er bedre på å sjonglere flere baller samtidig, enn det menn er.

2. Å lytte
Menn: «Hæ??? Du har ikke sagt at du skulle ut i kveld? Det har jeg aldri hørt.» Nope, for det lønner seg å høre etter. Kvinner hører derimot hva andre forteller, og tar ergo også større hensyn.

3. Å organisere hverdagen og få ting gjort
Ettersom kvinner er bedre til å ha flere tanker i hodet samtidig, er det kanskje ikke overraskende at kvinner også får mer gjort. Der hun begynner i en ende og har kommet seg gjennom alt før kvelden kommer, er det kanskje flere som kjenner seg igjen i denne manne-varianten:

« Jada, jeg gjør det etterpå». Dagen etter: «Ja, jeg skal få gjort det før jeg går». Etter to uker: «Men er det så farlig egentlig?»

4. Å kjøre bil
Ferdigheter kan regnes på mange måter – men det er i hvert fall utvilsomt at det er lang færre kvinner som dør i bilulykker, grunnet fart og mangel på bilbelte. Kvinner er bedre bak rattet, noe også NAF har poengtert.

Menn kan ofte være aggressive i trafikken. De kaster seg inn i situasjoner, mens kvinnelige sjåfører kjører behagelig og rolig. Det er rett og slett bedre med en kvinne bak rattet.

5. Å snakke om følelser
Kvinner er bedre på å snakke med venner om hva som plager dem, og slik nøste opp i problemer og følelser. Det viser en undersøkelse av 2.000 mennesker. 52 prosent av kvinner snakker med vennene sine om problemer de har, mens kun 29 prosent av menn gjør det samme.

6. Å leve lenger
I følge New England Centenarian Study så lever kvinner 5-10 år lenger enn menn. Blant verdens 100-åringer, er 85 prosent kvinner. Vi mistenker at det kan ha sammenheng med flere av de andre punktene, som det at kvinner er bedre sjåfører og bedre til å spise sunt.

7. Å si ifra/ta konflikter
Være seg i barnehagen, på restaurant eller til naboen. Kvinner er bedre på å si fra om det er noe, mens enkelte opplever at menn inntar holdningen at «Det er da ikke så nøye/farlig/viktig» – selv om det også kan irritre dem.

8. Å være der for vennene sine
Vi kvinner prater om alt, om alle og løser både andres problemer og våre egne over en lav sko. Finner opp filmmanus og bøker vi skal skrive, hvilke serier vi mååå se, musikk, vi snakker om ungene våre, om barnehagen, om klær, sminke, politikk og naboen.

Menn har gjerne bare snakka om ett eneste tema hele kvelden. Og når man spør, hvordan går det egentlig med kompisen din du var ute med?

– Vet ikke helt, vi kom ikke inn på det…

9. Å planlegge og pakke til ferier
«Jeg er klar,» sier mannen, setter kofferten i bilen og tar en kaffe mens han venter.

De tre ungene er ikke klare. Matpakken til bilturen er heller ikke smurt. Bikkja står fremdeles innestengt på badet. Men der er kona bedre, så hun får ordnet både unger og kjæledyr før familien forsvinner to uker på Kreta.

HJELPE TIL? Kvinner pakker for seg, barna og sørger for at bikkja kommer på kennel og ikke sulter ihjel mens familien er borte. Mannen sitter i bilen og venter.

10. Å huske viktige datoer, som alt fra bursdager til planleggingsdag i barnehagen
Kvinner er faktisk bedre til å huske ting. Det viser en studie utført av britiske og italienske forskere, der 100 menn og kvinner gjennomførte hukommelsestester.

Det er ikke uvanlig at kvinnen må minne mannen på at moren hans har bursdag, eller at det er foreldremøte neste onsdag.

(Men neste Arsenal-kamp derimot, den husker han.)

11. Å pakke inn gaver
Jenter pynter og legger masse kjærlighet og omtanke i innpakningen. Fordi de er bedre på å skape hygge og gjøre det koselig. Menn gir i langt større grad F:

– Jeg fikk en gang en gave pakket inn i avispapir MED kaffeflekker.

12. Å holde kontakten med venner
Kvinner er bedre på å holde kontakt med slekt og venner, og sørger også gjerne for at men holder kontakt med sin slekt og venner. Menn uten kjæreste/samboer/kone blir fort asosiale einstøinger som sitter hjemme og gnurer foran dataen med størknet burgerdressing på t-skjorta.

13. Å gå til legen når vi mistenker at vi er syke
Kvinner gidder ikke å vente til de nesten er «dødssyke» når de oppdager en skummel kul eller rødlig utslett. Kvinner er også bedr epå å få mannen sin avsted til lege, fordi de så klart bryr seg om hans ve og vel.

Ønsker du å få tilsendt GRATIS de forskjellige partnertyper med egenskaper og verdier så sender jeg gjerne det: Kay.elling@gmail.com

image

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s