Det er ikke nok å ville det. Vi må handle også.

 

image

Om det er noe du vil og du hører deg selv si at du ikke kan, skal du lytte til argumentasjonen
din og spørre deg om hvor den oppfatningen
kommer fra.

Hva er det som gjør at du ikke tror at du kan?

Når du hører deg selv uttale de hemmende ordene ”kan ikke, må, er, er nødt, burde, aldri, ingen, alle og alltid”, kan du bruke denne tre-trinns øvelsen.

Trinn 1
Still deg kritisk til grunnlaget for utsagnet ved å stille deg følgende spørsmål:
– Har jeg alltid trodd dette?
– Hvor kommer denne oppfatningen fra?
– Er denne oppfatningen fortsatt gyldig?
Mener jeg dette fortsatt?
– Hvilke bevis støtter en slik oppfatning?
– Hvem kjenner jeg som måtte ha en motsatt
oppfatning?
– Hvilke bevis tyder på at oppfatningen ikke er sann?
– På hvilken måte er oppfatningen absurd
eller latterlig?
– Mener jeg dette fortsatt?

Trinn 2
Hva mener du egentlig i dag? Finn alternative, mer energigivende oppfatninger. Ta en idé- runde for å finne oppfatninger som i større grad dekker de verdiene du står for. Formuler oppfatningene ved å bruke et fremmende språk.

Du kan for eksempel si: Jeg synes det kan være vanskelig å oppføre meg annerledes, men jeg vil ta i bruk et mer fremmende språk for jeg har lyst til å lære å lykkes bedre. Bruk ”kan, vil og har lyst” i stedet for eksempel: ”Jeg synes det er vanskelig å lære å oppføre meg annerledes, men jeg vil ta i bruk et mer fremmende språk”.

Trinn 3
Integrer den nye oppfatningen ved å se for deg hvordan din tilværelse vil endre seg og vurder hvordan endringene føles. Se for deg at du gjør det du vil gjøre når du har endret opp- fatning. Se for deg en samtale hvor du hevder din endrede oppfatning. Kjennes det godt? Hvis ikke, test ut en annen oppfatning etter samme mønster. Velg så de(n) oppfatningen(e) som får deg til å føle deg vel. Før du endelig velger en ny oppfatning, vurder hvordan den vil påvirke andre.
Gratuler deg selv for at du har tatt kontroll over dine meninger, oppfatninger og ditt syn på tilværelsen. Du har kvittet deg med en hemmende oppfatning og valgt deg en
energifremmende oppfatning som gir deg
mer kraft og fremdrift. Over tid vil denne nye tankemåten bli en vane slik at du genererer energiske oppfatninger helt av seg selv.
Du kan tenke på dine verdier og oppfatninger som et epletre hvor verdiene er stammen og oppfatningene er frukten. Noen ganger er
frukten frisk og moden, andre ganger er den råtten og faller ned. Noen ganger er det lurt å riste i grenene slik at den gamle og
ubrukelige frukten faller ned på bakken.

Hemmende utsagn Omformuleres til fremmende utsagn

Jeg kan ikke være lenge i samme jobb eller Jeg vil være så lenge i jobben at jeg klarer …….

Folk hører ikke etter eller Folk kan høre når jeg snakker tydelig nok

Folk er negative til selgere eller Mange er positive til ansatte som hjelper dem med kjøpsprosessen

Alle vet at endring er vanskelig eller Mange har lyst på forbedringer

Ingen liker å bli forstyret av telefonselgere eller Mange liker ikke å bli forstyrret av telefonselgere når de lager middag

Kay Ellingsen – 917tjueentusen

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s