Ønsker du deg en «mentor» for videre utvikling og vekst?

En mentor er en person som skal stimulere til læring og utvikling. Mentor har kunnskap, erfaring og nettverk.

Adept er en person som skal lære og utvikle seg. Adepten drar nytte av mentors kunnskap, erfaring og nettverk.

Samarbeid om læring.
Relasjonen mellom mentor og adept er avgjørende for samarbeidet.

Det er viktig at mentoren ikke er adeptens nærmeste leder eller er i samme linje som medarbeideren.

Det er også viktig at mentoren har erfaring som er relevant for adepten for å få til nyttig erfaringsutveksling. Ofte får ledere som er nye i lederrollen en mentor den første tiden.

Mentor er en person som lytter og stiller spørsmål, både utforskende og utfordrende spørsmål, som gir feedback, og som også gjør sin mening kjent og forteller historier fra eget liv og arbeid. Mentoren kan gi direkte råd, men skal være forsiktig med dette fordi situasjonene ikke er like.

Mentoren kan fortelle om egne erfaringer, tanker og løsninger slik at adepten inspireres, utvikler ideer som kan bygges videre på og blir utsatt for spørsmål som gir nye innsikter og nye perspektiver. På denne måten får adepten anledning til selv å utvikle sine egne svar og løsninger, prøve dem og eksperimentere og får hjelp til analyse og evaluering gjennom nye samtaler med mentor.

For å være en god mentor må du være nysgjerrig og ønske og ville andre det beste.

Mentorskap har vist at det er en utmerket måte å utvikle, skape entusiasme, og motivere mennesker på. Lykkes man med programmet, kan man utvikle og beholde medarbeidere, samtidig som kunnskap og erfaringer hos eldre ledere/medarbeidere blir utnyttet og ivaretatt i bedriften.

Særlig nye unge ledere vil ha nytte av en mentorordning.

Noen fordeler med mentorordning kan være:

Utvikle bedre ledere og utvikle ledertalenter i bedriften

Gi støtte til yngre medarbeidere i organisasjonen

Knytte til seg og beholde dyktige medarbeidere

Utvikle en god forretningskultur ved å bygge relasjoner og verdier.

Beholde og videreføre en god bedriftskultur

Mentorskap i utvikling av organisasjonen
Sett med organisasjonens øyne er mentorskapet en strategisk utviklingsaktivitet som kan støtte virksomhetens langsiktige mål.

Mentorprogrammer kan støtte organisasjonens behov for kultur- og kompetanseutvikling. Gjennom mentorprogrammets design og gjennom valg av mentorer og adept sender ledelsen sterke signaler til alle i organisasjonen om hvilke verdier, hvilken adferd og hvilke kompetanser det er viktig å utvikle for å ha en god fremtid i organisasjonen og for å bidra til å skape suksessrike resultater for organisasjonen nå og i fremtiden.

Ps. Det er 2 områder som jeg kan coache på:

  1. Det personlige mentale «å lede seg selv»
  2. Det faglige ved «å lede andre».

Ring meg gjerne🍒 91 000 744
Kay Ellingsen – ‪Kay.elling@gmail.com

 

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s