Den ustrukturerte medarbeiders «samhandling» på arbeidsplassen.

5DD82A74-BD4A-4C3B-AD02-7BA3C2259113

Når du vil korrigere noen med gule «ustrukturerte» atferds- trekk, lønner det seg å gjøre følgende:

• Motstå forsøk på å omgå problemene

• Vær klar på hva utfordringene er og hva
konsekvensene kan bli

• Led diskusjonen mot hva den gule skal
gjøre for å få bedre og raskere resultater

• Fokuser på sak fremfor utenomsnakk om uvesentligheter

• Avslutt diskusjonen med å få en forpliktelse til et bestemt resultat innen en angitt tidsfrist

Din lederatferd under forbedringsarbeidet overfor gule medarbeidere:

• Styr medarbeidersamtalen inn på faktorer
som reduserer anerkjennelse og se på
hvilke tiltak medarbeideren kan iverksette
for å forbedre sin innflytelse.

• Formuler nødvendige forandringer med
hovedvekt på motivasjon og omdømme.
Spør:
– Hva hindrer deg?
– Hva kan du gjøre med det?

• Korriger ved å være samhandlende og inspirerende.

• Vis din gule medarbeider hvordan han/hun kan unngå komplekse problemer samtidig som du gjør det klart at ikke alt kan forenk- les og at det går en grense for hvor raskt man kan oppnå resultater. Minn om TTT- regelen: Ting Tar Tid.

• Når beslutninger skal tas, skal du be din gule medarbeider om å ta seg tid til å samle nok informasjon og tenke logisk gjennom konsekvensene av sin beslutning i forkant.

• Når du delegerer, skal du sammen med den gule gå gjennom hvilke arbeidsoppgaver du vil ha gjort innenfor hvilke veldefinerte tidsfrister. Overlat til din gule medarbeider å finne metoden. Skriv ned dine forvent- ninger i korte punkter.

• Repeter tidsfristene og gå gjennom de aktuelle forbedringstiltakene.

Når du vil korrigere noen med gule atferds- trekk, lønner det seg å gjøre følgende:
• Motstå forsøk på å omgå problemene

• Vær klar på hva utfordringene er og hva
konsekvensene kan bli

• Led diskusjonen mot hva den gule skal
gjøre for å få bedre og raskere resultater

• Fokuser på sak fremfor utenomsnakk om uvesentligheter

• Avslutt diskusjonen med å få en forpliktelse til et bestemt resultat innen en angitt tidsfrist. Nordic Business Academy

Foredragsholder Opplæringsansvarlig og Forfatter kay.elling@gmail.com 917 21000

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s