Det finnes dårlig service

De aller fleste av oss blir forbløffet når vi kommer inn i en butikk for å handle – og så blir vi møtt av en betjening du skulle tro var opplært til å skremme kundene vekk.

Heldig-vis er ikke du en av dem. Intet bringer salgs- yrket mer i vanry enn ufine salgsmetoder og sleipe salgstriks. Sleipe selgere går lengre enn langt i forsøk på å lure kunden til å kjøpe produkter han/hun ikke vil ha. De tyr til ufine metoder. Salgsfremstøt baseres på løgn.

Når fakturaen kommer, er den gjerne vesentlig høyere enn oppgitt muntlig. Og den skriftlige kontrakten avviker fra det som er forespeilet muntlig på telefon eller i møte med kunden. Muntlige løfter innfris sjelden og den skrift lige kontraktsteksten binder kunden.

Yter du servicekvalitet, har du:

1 kunnskap om hvordan du behandler kunder for at de skal komme tilbake til deg.

2 Holdninger som gjør at service blir et naturlig fenomen for deg.

3. Ferdigheter i det å behandle mennesker slik at de føler seg vel i ditt selskap.

4. En atferd som viser kunden at du forstår hans/hennes behov.

Serviceinnstilte mennesker er åpne, ærlige og rettferdige. Din væremåte – dine holdninger – er avgjørende. Det står og faller på din holdning til service:

Tillater du deg å gi dårlig service eller setter du din ære i å opptre
serviceminded? Som oftest er det ikke særlig mye genialitet som skal til for å yte service.

Du trenger kun alminnelig folkeskikk og en smule fleksibilitet. Du setter kundens interesser foran dine.

Mange av de som jobber i serviceyrker, har en naturlig vennlighet som gjør at andre liker seg i deres nærhet. De oppfatter andre som vennlige og imøtekommende.

Hvis du fra ung alder har lært å vise respekt for andre mennesker, har du et godt utgangspunkt. Hvis ikke, trenger du mye læring og trening etter at du er blitt voksen. Da skal du ville mye for å lykkes i å utvikle de fire forutsetningene for suksess innen salg og service. Du kan lære mye om servicekvalitet når du går fra butikk til butikk – eller fra kontor til kontor.

Observer hvordan selger og kunder snakker til hverandre for eksempel når du står i kassakø.:

”Vil du ha kvitteringen?” spør den som jobber i kassa. Hvor mange kunder svarer høflig ”Ja, takk” eller ”Nei takk”. Legg merke til tone-fallet, kroppsspråket og blikket.

Det skal så lite til før en kunde får den behagelige følelsen av velvære. Den kommer når du møter kunden med et smil, et hyggelig “hei”, et fast blikk som forteller om en positiv holdning, imøtekommenhet og hjelpsomhet.

Da formidler du til kunden din: “Jeg er her for deg og jeg vil deg vel.”
Det aller beste er om du har fått serviceholdholdningne inn med morsmelken. Men – nesten alt kan læres hvis du går hardt nok inn for det. Gjør du ditt beste for at kundene skal trives i ditt nærvær?

Vi tar opp en del momenter som det kan lønne seg å tenke over. Du vil oppdage hvor lett det er å gjøre andre glade. Få daglige hendelser kan måle seg med det å få en misfornøyd kunde fornøyd.

Ha en serviceminded uke 😄

Kay Ellingsen 📞 91 000 744

Kay@Next1.no

Next1.no

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s