En kunde som mistrives, ser du sjelden igjen.

 

En kunde som trives, kommer tilbake.
En kunde som mistrives, ser du sjelden igjen.

Gir du kunden den gode kjøpsopplevelsen, gir du han/henne valuta for pengene. En selger
er en medarbeider som skaper en atmosfære som får kunden til å glede seg over kontakten.

Alle ansatte, selgeren, serviceteknikeren,
sentralbordbetjeningen, klagemottageren,
renholderen og lederen bidrar til å skape den gode kjøpsopplevelsen.

Hemmeligheten ligger i at du trives med deg selv, med kundene og med jobben din.

Målet for salgsfase
Å selge mer.

Grunnleggende suksessfaktor
Besøksfrekvens. Hvordan er din evne til å få kunden til å handle oftere?

Suksesskriterie
Når kunden kommer igjen, vet du at du har ytt god service.

Suksessformel
Suksess =  Nysgjerrig på fag + Nysgjerrig på kunde

Beste råd
Vær ærlig. Service handler om tillit.

HVA – Oppfølgingsfasen er tiden etter at varen eller tjenesten er levert og frem til et nytt salg.

HVEM – Det er ditt ansvar å sikre kunde- lojalitet. Mange tenker at oppfølgingstiden slutter når varen er levert. Andre selgere anser seg ferdig når kontrakten er signert og bryr seg lite om leveranse og kundetilfredshet.

HVORDAN – Ta alltid kontakt med kunden og hør om leveransen har gått smertefritt og om produktet stod til forventningene.
Installasjon, opplæring, fakturaer, produktets ytelse og nytteverdi osv. må stemme overens med kundens forventninger.

Hvis kunden får en positiv opplevelse ved den første leveran- sen, overbeviser det kunden om at han/hun skal fortsette å kjøpe mer av deg og ditt firma. Følg opp kundene dine med
Service Støtte Resultater Oppmerksomhet

HVORFOR – Oppfølging av kunden handler om forankring av salg og kundeforhold  gjennom kundepleie slik at du er den person kunden tar kontakt med om noe skulle opp- stå. Stikkordene er kundepleie, servicekvalitet og lojalitet. Du skal forberede neste salg til kunden og til kundens referanser.

Neste salg begynner NÅ.

Kay Ellingsen 91 000 744 kay.elling@gmail.com

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s