Hvilke av disse ferdighetene må en «digital» selger trenes på? Hvilke egenskaper skal en digital selger inneha?

Sertifisering på 24 salg og serviceferdigheter

LØSNINGSSALG KAN DU BARE SLUTTE MED ETTER COVID 19. Løsningssalg er enkelt forklart salg der selgeren benytter en problembasert tilnærming for å bestemme hvorvidt andre produkter og tjenester enn de kunden allerede benytter, kan bidra til å løse et problem hos kunden.

Om du skal selge deg gjennom en digitale innkjøpsprosesser , så MÅ du kunne spørre for å få en utviklingssamtale. Test deg selv: Hvor mange av disse 12 effektive spørsmålstypene kan du?


1. Lukkede spørsmål

2. Åpne spørsmål

3. Undersøkende spørsmål

4. Ledende spørsmål

5. Nøytrale spørsmål

6. Konfronterende spørsmål

7. Oppfordrende spørsmål

8. Hvorfor – spørsmål

9. Hypotetiske spørsmål

10. Omformulerende spørsmål

11. Spørsmål om kundens situasjon

12. Spørsmål

Påfølgende salg

Nysalg: Situasjonen oppleves som ny fordi du aldri har solgt til vedkommende før. Kunden er ny for deg. Og kunden har enten ikke erfaring med denne type produkt eller det er lenge siden siste innkjøp.

Mersalg: Mersalg er å selge mer av det samme. Det er ofte rutinesalg. Kunden baserer seg på en fast leverandør med inngåtte avtaler om betingelser. Avtalen kan være en skriftlig kontrakt eller en stilltiende forståelse mellom selger og kjøper. Varen er kjent, godtatt og verdsatt. Hvis du for eksempel selger bil, er det et mersalg når kunden kommer tilbake og du selger kunden bil nummer to eller tre, i stedet for at kunden skifter leverandør, men det kan også være at kunden blir så fornøyd at han/hun velger å kjøpe mer av samme vare der og da, for eksempel flere av produktene enn han/hun hadde planlagt fordi selgeren var så flink til å få frem behovet.

Gjensalg: Gjensalg er salg til erstatning for utslitt utstyr, gamle maskiner og system, eller utgått teknologi. Utfordringen din er at kunden kan begynne å lure på om han/hun bør skifte leverandør eller finne et annet konkurrerende produkt.

Kryssalg: Kryssalg er å selge noe annet enn det kunden kom for. Det er nysalg av andre produkter som selgeren tilbyr rett etter at et annet salg er gjennomført. Varen er ikke direkte knyttet til primærproduktet, men du bruker den kunnskapen du har fått om kundens behov ved nysalget.

Tilleggssalg: Tilleggskjøp er utvidelse av eksisterende produkt som kjøp av tilleggsutstyr.

Om du ønsker å selge mere enn det du gjør i dag så garanter vi at du vil øke salget etter å beherske de ferdighetene som kreves av deg etter Covid 19.


Kay Ellingsen 🍒
91 000 744
kay.elling@gmail.com

Next1.no

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

4 svar til Hvilke av disse ferdighetene må en «digital» selger trenes på? Hvilke egenskaper skal en digital selger inneha?

  1. Amalie sier:

    Hei jeg er veldig interessert i jobben! Har jobbet 9 måneder som kundebehandler for Telia via Teleperformance og ser etter en lingnense jobb!

  2. Godt resumert, Kai. Var gjennom et helt år på salgskurs (fra service til salg) på 80-tallet, før jeg «slapp ut» mot kundene. Basis prinsippene er det allikevel viktig å terpe på – omtrent tilsvarende som v kampsport; Basic øvelser, kampøvelser og kamp 🦋

  3. Hei hvordan er denne å bruke der man jobber på nett med mlm?

  4. tskaue1 sier:

    Ok flott det Kay.

    Mvh Thor Ivar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s