Personlighet, mønstre og forståelse av andre mennesker.

Hva former vår personlighet?

Mennesket er fra begynnelsen et sosialt vesen, som utvikler seg i samvær og samhandling med sine omgivelser. I læringsteori fokuseres det på hvordan omgivelsene påvirker mennesket, og hvordan det enkelte mennesket oppfører seg i ulike situasjoner, og at menneskelig atferd – enten den er normal eller unormal – er et resultat av læring.

Til sammen forteller dette oss at vår personlighet er et resultat av en stadig pågående prosess, formet av både indre behov og indre drivkrefter og av ytre krefter som vi finner i våre nære omgivelser og i vår kultur.

Hvilke mønstre finner vi i vår personlighet?
Typeteorier og trekkteorier har beskrivelser av personligheten som historisk går helt tilbake til det gamle Hellas. Nyere trekkteori baserer seg på forskning av personlighetstrekk slik vi ofte pleier å gi beskrivelser av menneskers særegenhet.

Temperament er en beskrivelse av vår typiske måte å reagere følelsesmessig på i ulike situasjoner. Ny interesse for teorier omkring personlighetstrekk har ført til at de «fem store» er lansert som en samlende modell for personlighetsbeskrivelser. Denne modellen har sin bakgrunn i språkanalyser, og reduserer mangfoldet av personlige egenskaper i vårt naturlige språk til fem grunnleggende dimensjoner.

I språket har det over tid utviklet seg et innhold som tar opp i seg mangfoldet i personlighetsbeskrivelser. Disse fem faktorene fanger opp de ulike aspektene ved personligheten som er de sentrale personlighetsbeskrivelsene i språket vårt. De fem faktorene er: varme, dominans, kontroll, negative følelser og åpenhet.

Hvordan forstår vi andre mennesker?
Vi har en tendens til å bedømme mennesker etter hva de gjør og hvordan de oppfører seg i ulike situasjoner. Med begrepet implisitt personlighet mener vi at vi tillegger mennesker personlighetsegenskaper ut fra deres atferd. Mennesker som oppfører seg vennlig og hyggelig, som hilser blidt og tar ordet i forsamlingen – vil naturlig bli beskrevet som å ha en utadvendt og sosial personlighet. Denne måten å beskrive et menneskes personlighet på er enkel og direkte.

Vi har en tendens til å koble sammen ulike trekk – som ærlig og åpen, kreativ og følsom og slem og dum. Hvis vi ser et slikt trekk hos et menneske, tenker vi at de også har andre trekk som passer til det. Når vi gjør denne typen vurderinger av andre mennesker, er det lett å ta feil.

I vår kultur har vi en tendens til å si at andre menneskers atferd skyldes deres personlighet, mens vi undervurderer situasjonens betydning for handlinger. Dette kalles den fundamentale attribusjonsfeil, og den medfører at vi lett kan feilbedømme andre mennesker.

Kay Ellingsen🍒 915 39000

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s