Kanskje greit å vite?

 

 

image

B2B: “Business to Business”, eller på norsk: Handel eller samarbeid mellom to bedrifter.B2C: “Business to Consumers”, eller på norsk: Handel mellom en bedrift og kunde/sluttbruker.
Black list: Refererer til en liste over e-postadresser som ikke under noen omstendigheter skal leverers til din mailboks. Sender noen som står på din black list en e-post til deg, blir denne e-posten automatisk avvist.
Call to action ACTA : Er en frase skrevet for å motivere leseren til å foreta en handling NÅ (f.eks. melde seg på ditt nyhetsbrev, leie en bil, prøve en demo, få tilsendt brosjyrer eller lignende).

CAN-SPAM: Refererer til de Amerikanske lovene som regulerer utsendelse av kommersielle e-post melding. Ordet er en forkortelse for: “Controlling the Assault of Non-Solicited Pornography and Marketing Act of 2003.”
CRM : Forkortelse for “Customer Relationship Management”, eller på norsk “System for
kundebehandling og oppfølging”. Normalt er dette en database i ditt e-post markedsføring
system som inneholder en liste over ukjente kunder og mulige kunder som du har sendt
e-post kampanjer til. Inneholder gjerne også tilleggsinformasjon som firma, navn, adresse
og lignende informasjon.
DNS : Forkortelse for “Domain Name System”. DNS konverterer et domenenavn til en IP
Adresse.

DomainKeys : Et autorisasjonssystem for e-post som er laget for å verifisere avsenderen
via et DNS oppslag på domenenavnet.
Double opt-in : Når du sender ut en e-post melding (autoresponder) til en som har meldt
seg på din mailingliste for å få bekreftet at de virkelig ønsker å stå på denne listen. Ved å
sende denne mailen tilbake bekrefter de at de ønsker å stå på din mailingliste.
Hard bounce: E-post meldinger som ikke kan leveres til mottakeren fordi mailadressen eller domenenavnet ikke eksisterer. Kan også skyldes andre forhold, for eksempel at mailserveren ikke eksisterer eller at IP-adressen ikke svarer.
House list : Din egeninnsamlede mailingliste, hvor ingen av e-postadressene er leid eller
kjøpt fra en tredjepart.

HTML : En forkortelse for “HyperText Markup Language”. HTML e-post kan inneholde grafikk og kan være interaktiv. Har samme egenskapene som en HTML nettside.
IP Adresse : En forkortelse for “Internet
Protocol (IP)”. Dette er et unikt nummer som identifiserer de ulike datamaskinene som er
knyttet opp på Internett. Uten en IP-adresse kan en server eller datamaskin ikke bli nådd
på Internett.
ISP : En forkortelse for “Internet Service Provider”. Dette er selskapet som gir deg internett tilknytning. Normalt din linjeleverandører.

Mailingliste : En liste med ulike e-post adresser som nyhetsbrevet sendes til. Det vanlige er å skreddersy et nyhetsbrev til hver enkelt mailingliste, slik at mottakerne får et buskap som er tilpasset dem og deres interesser. For eksempel kan en Audi bilforhandler, ha en mailingliste over alle som har kjøpt en A3 eller A4 og en for dem som har kjøpt A6 eller A8. Deretter kan forhandleren sende tilbud og informasjon om A3 og A4 modellene til dem som har kjøpt disse modellene og et annet nyhetsbrev til dem som har kjøpt de største modellene. På denne måten slipper A4 kundene å lese om tilbud og informasjon som kun er av interesse for A6 eierne.

Open rate : En angivelse av hvor stor prosent av de utsendte e-postmeldingene som er blitt
åpnet av mottakerne.
Opt-in : Betyr at mottakeren har gitt deg tillatelse til å sende dem en e-post melding.
Opt-out, også kjent som unsubscribe : Betyr at mottakeren selv er gitt muligheten til å fjerne sin egen e-postadresse fra din mailingliste og at de har benyttet seg av denne anledningen.

ROI – “Return of investment”
Sender ID : Er en metode som de store ISPene bruker for å verifisere at e-post meldingene du sender ut, kommer fra det domenenavnet du sier du sender i fra.
SMTP : En forkortelse for “Simple Mail Transfer Protocol”. Dette er protokollen som benyttes for å sende en e-postmelding fra en person til en annen. Uten en SMTP server er det umulig for deg å sende en e-post.
Soft bounce : En angivelse av at e-postmeldingen ikke ble levert av ulike årsaker, for eksempel at brukeren er over quota, server feil, blokkert på grunn av innholdet.

Spam : E-post meldinger som er sendt til personer som ikke har gitt sitt samtykke på forhånd til å motta e-post fra avsenderen.
SPF : Betyr “Sender policy framework”. Dette er en SMTP ekstention som skal stoppe spammere fra å kunne angi en falsk avsender adresse i “From” feltet i en e-post utsendelse.
Text: Text e-post er e-post i ren tekst format. Inneholder ingen grafikk eller andre former for markup.
Unique forwarders : Refererer til hvor mange individer som har forwardet en bestemt e-post melding.

Unsubscribe rate : Hvor mange valgte å melde seg ut av nyhetsbrevet? Er denne veldig høy har du bommet med innholdet i e-posten. Er den veldig lav kan det tyde på at folk ikke har lest e-posten i det hele tatt – sjekk open rate!
White list : En liste over avsendere som ikke skal bli sjekket for spam. Disse avsenderne skal alltid kunne levere mail til din mailboks. laget i bestselgerserien 1-4 av kunnskapssenteret.

 

 

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s