Vi har mange flere typer intelligens enn IQ.

Hver eneste dag bruker du mange ulike typer intelligens. Vi har mange flere typer intelligens enn IQ.

En skoleelev kan godt være dårlig til å stave, men flink til å tegne, dårlig til å dividere, men god i fotball. Det er forhold som har blitt stadig tydeligere i vårt moderne og allsidige samfunn.

Det var den amerikanske psykologen Howard Gardner som tidlig på 1980 tallet fikk gjennomslag for en definisjon av menneskets i alt sju intelligenser.

1. Sosial intelligens
Folk med høy sosial intelligens er vanligvis svært empatiske og gode til å sette seg i andre menneskers sted. De arbeider godt i grupper og lærer best i fellesskap, og de er flinke til å motivere og inspirere andre.

2. Personlig intelligens
Det å være avslappet i forhold til seg selv,
tyder på høy personlig intelligens. Folk
med høy personlig intelligens har ofte stor
selvtillit, vet hva de kan, og hva de ikke kan.

De er ofte selvsikre og flinke til å motivere seg selv, og de liker å arbeide alene.

3. Språklig intelligens
Gode språklige evner henger sammen med språklig intelligens. Folk med høy språklig intelligens er flinke til å forklare og fortelle.

De lærer fremmedspråk raskt og bruker med letthet språklige nyanser, som for eksempel metaforer. De har lett for å huske navn og datoer.

4. Kroppslig intelligens
Det er graden av kroppslig intelligens som
styrer hvor fysisk aktive vi er. Folk med høy kroppslig intelligens har god kontroll over kroppen, er praktisk anlagt og vil helst berøre og prøve ting. De er ofte utendørs og trives med å være mye i bevegelse.

5. Logisk intelligens
God matematikk forståelse krever høy
logisk-matematisk intelligens. Den gjør at vi raskt og effektivt kan se, systematisere og kategorisere mønster. Folk med høy logisk-matematisk intelligens tenker ofte resonnerende og logisk og er flinke i hoderegning.

6. Musikalsk intelligens
Svært musikalske mennesker har høy
musikalsk intelligens. De er flinke til å høre mønster i lyder og har lett for å huske dem og bruke dem i nye komposisjoner. De har rytme- sans, kan huske melodier og legger generelt
merke til lydene som omgir dem.

7. Visuell intelligens
Romlig eller visuell intelligens kommer til
uttrykk i evnene våre til å “se” og visualisere verden for vårt indre øye. I praksis kommer den til uttrykk ved en velutviklet retnings- og stedsans. Romlig intelligens gjør oss flinke til for eksempel å navigere og lese diagrammer.

Selvoppfattelsen, samvittigheten, humoren og intuisjonen vår, kort sagt hele vår person- lighet dannes i pannen. Din selvbevissthet og din hukommelse sitter i hjernen.

Bevisstheten oppstår i samspill mellom flere hjernesentre. Personligheten er de trekkene, vanene og erfaringene som avgjør hvordan du handler, og forholdet ditt til andre mennesker og begivenheter. Den kommer til uttrykk på svært ulike måter.

Pannelappen utgjør 30 prosent av hjernen og gir deg :
• selvbilde
• humor
• intuisjon
• moral
• dømmekraft
• rasjonell atferd
• målrettet oppmerksomhet
• samvittighet

Ha en «intelligent og klok aften».

Kay Ellingsen🍒

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s