Kay Ellingsen: Fellestrekk for de ansvarssøkende,kreative,trygghetssøkende og de strukturerte.

 

image

Familietilhørighet: Rød Ansvarssøker

Resultatorienterte, selvstendige, fleksible, egenrådige, instinktive, naturlig autoritet, effektive, direkte, dominerende og utålmodige.

Mer fokus på sak enn person, målstyrte. Tar ofte raske avgjørelser basert mer på intuisjon enn analyse. Liker muligheter og utfordringer, er opptatt av personlig karriere og fremgang. Stort behov for frihet til å løse oppgaver selvstendig. Ønsker og tar ansvar. Liker ikke rutinearbeid. Flinke til å ta ting endringer og utfordringer på sparket.

Mulig atferd ved konflikt: Direkte og
aggressive reaksjoner, kan overkjøre andre, kan gå i forsvarsposisjon, kan bli diktatorisk/ egenrådig/sta og bruke sin stilling og autoritet for å få slutt på en konflikt.

Kroppsspråk: Energisk, rastløst, korte stive bevegelser, formelt. Lite ansiktsmimikk. Normal talehastighet: 170-200 ord i minuttet, direkte, styrende og selgende stemme. Lederstil: Instruerende.
Mest brukte spørreord; Hva?
Motto; Jeg vil!

Fellestrekk for Den Kreative familien

Kreative, impulsive, idérike, entusiastiske, visjonære, frihetssøkende, nyskapende, utadvendte, åpne og omgjengelige,
kommunikative, sosiale, positive, igang- settende. Har mer fokus på person enn sak. Løser oppgaver intuitivt mer enn logisk. Liker ikke å planlegge.

Mulig atferd ved konflikt: Unngår åpen og direkte konflikt, kan komme med person- angrep, kan bagatellisere negativ tilbake- melding, kan forsøke å blidgjøre mennesker uten å løse problemet eller gi opp for å unngå å tape ansikt, kan være for brå/impulsiv.

Kroppsspråk: Åpent, levende, energisk og liker fysisk kontakt.
Normal talehastighet: 200 + ord i minuttet, selgende, levende og engasjert stemme. Lederstil: Rådgivende.
Mest brukte spørreord; Hvem?
Motto; Jeg tror.

Familietilhørighet: Grønn Trivselssøker Vennlige og uformelle, samarbeidsorienterte, unngår konflikter, styrt av følelser, mer fokus på person enn sak, ønske om stabilitet, åpne og mottagelige, vektlegger sosial sam-
handling, er lojale og pålitelige, bruker tid på avgjørelser og kan være ubesluttsomme, behov for følelsesmessig støtte, liker ikke konflikter, har imøtekommende stemme med varm tonalitet.

Mulig atferd ved konflikt: Unngår mellom- menneskelig aggresjon, søker løsninger som alle aksepterer, ønsker å berolige opphissede kollegaer, kan bli stille og tilbaketrukket, kan føle seg ute av stand til å løse konflikter og gir opp for å bevare fred/ro.

Kroppsspråk: Avventende, åpent og
mottagelig.
Normal talehastighet: 100-120 ord i minuttet, god tone, besvarende og imøtekommende stemme
Lederstil: Veiledende.
Mest brukte spørreord; Hvordan?
Motto; Jeg føler.

Familietilhørighet: Blå Kvalitetssøker Analytiske, gjerne mer innadvendte enn utadvendte, grundige, rasjonelle, krever dokumentasjon og kvalitet, saks – og
faktaorienterte, stiller krav til System, Orden og Struktur (SOS), opptatt av tidsstyring.

Mulig atferd ved konflikt: Trekker seg tilbake i forsvar, kan overkjøre med fakta og logikk, bruker indirekte aggresjon/passiv motstand, kan se ut til å ”følge ordre”, men unnlater å følge opp, kan bli stivbent og ubøyelig, holder tilbake informasjon, kan bli aggressiv.

Kroppsspråk: Lite mimikk og kropps-
bevegelser, tilbaketrukket, formelt.
Normal talehastighet: 80-120 ord i minuttet, strukturert monoton og saklig stemme. Lederstil: Detaljstyrende.
Mest brukte spørreord; Hvorfor?
Motto; Jeg vet.

Her kan du se en Profil 20

https://drive.google.com/open?id=0B-rPfT5Q5VzrcWVyUnFRN0o5NjB1NHBDX1RPNFRWVno2TmU4

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s