Finnes det et eget salgsgen som noen har og andre ikke har?

image

Vi er alle selgere. Siden salg og service inngår i mange relasjoner, er kurs nyttig for deg både profesjonelt og privat. Den er sågar nyttig  uansett hvilket yrke du har for salg er
kommunikasjon.

Det er kommunikasjon med din potensielle kunde, men også med deg selv. For dette er selve målet med det vi skriver; å inspirere deg til å bli den beste selgeren du har mulighet til å være. Vi kaller de dyktige selgerne for bestselgere.

En bestselger har skjønt at salg er en troverdig blanding av kommunikasjon, følelser og teknikk.

Når du trener på ”Bestselg-eren”, vil du oppleve at du fungerer bedre i jobben din. Hvorfor? Jo, fordi kjøp og salg er følelser.

Både du og dine kunder føler slik de tenker. Kunnskap endrer din tenkemåte. Og derved endrer du måten du føler på. Når du føler for salg, smittes kunden av lysten til å kjøpe.
Du må finne din egen stil. Ingen blir gode selgere ved å kopiere andre. Du må legge noe til.

Å stille seg selv spørsmål er en god metode for forbedring. Du må tillate deg selv å prøve, feile og lykkes. Det er mer effektivt enn å få svaret servert på et fat.

Hvorfor? Fordi spørsmål gir oppdagelser mens svar gir opplevelser. Hva er forskjellen?

Opplevelse er å være med på noe. Det er en passiv læreform. Oppdagelser er aktiv læring. De engasjerer både høyre og venstre side av hjernen. Oppdagelser huskes bedre fordi de er våre egne.

For å lære effektivt, må du evaluere både dine følelser og dine erfaringer fortløpende. Om det du gjorde ble en suksess, vil det sann-synligvis bli suksess neste gang også. Gjør du mer av det samme, vil du lykkes enda bedre. Og blir det asko, spør deg selv: ”Hva var det som var annerledes denne gangen? Og hva kan jeg gjøre med det?”

Stiller du deg åpen for spørsmål, vil svarene komme. Kanskje ikke med en gang, men ofte mens du gjør noe annet. Kanskje etter en natts søvn. Kanskje i form av en drøm, et mareritt eller en plutselig klarhet. En sannhet eller en åpenbaring kommer ofte fra noe ubehagelig. I marerittet er det et ubehagelig vesen, et
skremmende dyr eller fryktet opplevelse som gir deg de gode svar. Det er ingen grunn til å frykte. Du blir en bestselger av å strekke deg.

Det er stor forskjell på å ekspedere en forbruker som har bestemt seg for en vare han/hun vil kjøpe og å drive oppsøkende relasjonsbyggende salg av tjenester mot bedrifter med uklare behov. Den første har tatt sin beslutning og gjort kjøpet på
noen få sekunder. Du overlever på et tillitsskapende smil.

Den ande trenger en langvarig, motiverende prosess hvor kunden går gjennom alle de seks salgsfasene og du må beherske alle de 24 salgsferdighetene. Modellen gir deg en effektiv fremdrift. Hver fase i salgsprosessen har et veldenert mål. Salgsfasene er kartet du orienterer deg etter. Strategien er kompasset som tar ut retningen. Du korrigerer avvik med kundetilfredshet og egenevaluering. Ferdighetene er roret som du justerer kursen med for nå dine mål. Din motivasjon holder farten oppe.

Justerer kursen med for nå dine mål.
Din motivasjon holder farten oppe. Din motivasjon holder farten oppe.

image

Jeg kan sende deg program på en eller flere ovennevnte utviklingsprogrammer: Kay.elling@gmail.com eller ring meg på

917 21000 «any time»

Planlegging
– Salgsstrategi – VAK
– OILA-post
– Booke møte

2. Behov
– Skap kontakt
– Møteledelse
– Kartlegge behov/lytte – Spørreteknikk

3. Løsning
– Argumentere
– Presentasjon
– Pris & rabatt
– Innvendinger

4. Tilbud
– Kjøpssignaler
– Kjøpsprosessen
– Utforming
– Stressmestring

5. Avslutning
– Lukke salget
– Unngå utsettelser – EQ
– Forhandlinger

6. Oppfølging
– Servicekvalitet
– Påfølgende salg
– Kundepleie
– Klagehåndtering

Fil 16.01.2016, 02.48.39

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s