For deg som ønsker å bli bedre i forhandlinger

image

 

bordets plasseringer

Bordplassering. Tallene viser rangorden eller status, D og F deler femteplassen.

Bordets fasong plasserer autoritet
Både rektangulære og ovale bord brukes som understrekning av autoritet, siden den som
sitter øverst ved et slikt bord automatisk har mest makt. Ulike plasseringer får konsekvenser for kommunikasjonen på følgende måte:

A – B Mest konkurrerende plasseringer
C – E og F – D Konkurrerende, defensive, aggressive plasseringer
C – D og E – F Hjelpsomme, gjensidige, støttende plasseringer
A – E og A – C Informasjonsutveksling
B – F og B – D Informasjonsutveksling
C – F og D – E Ikke kommuniserende plasseringer
A – F og A – D Ikke kommuniserende plasseringer
B – E og B – C Ikke kommuniserende plasseringer

Bygg ned fysiske barrierer
Tillit er nødvendig for at kunden gir fra seg opplysningene som trengs for å lukke salget.
Det må skapes en atmosfære som gir minst mulig avstand. Samtidig er det en grense for
hvor nært du skal. Kunden skal ha det behagelig.

Bordplasseringen avgjør kommunikasjonen
Bordets form og møtedeltagernes plassering i forhold til hverandre påvirker kommunikasjonen. Du vil best sitte 90 grader på kunden. Et skrivebord mellom deg og kunden kan virke distanserende og autoritært, mens det å sitte eller stå for nær kunden, kan oppleves som påtrengende.

Behersk forhandlingsteknikk

Nordic Business Academy

Du får tilsendt et fullstendig program innen forhandlingsteknikk som kanskje er litt annerledes enn det du tidligere har sett?

+47 91721000 eller kay@nordicbusinessacademy.no

Kay Ellingsen – fagansvarlig kursinstruktør

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s