SJEKKLISTE FOR KUNDEMØTER PÅ TEAMS, ZOOM ++

 

23. PUNKTS SJEKKLISTE FOR KUNDEMØTER WEB

1. Du har gjennomført møtebooking og inviterer din nye potensielle kunde direkte inn via kalender
2. Husk å sette navn på møte og ha gjerne med begges fulle navn og navn på selskaper (greit om det er langt frem til møte)
3. Beslutt type webverktøy (du finner link til alternativer nederst på siden)
4. Formidle verktøy du bruker (det kan du gjøre sammen med informasjon om agenda)
5. Sett tid og sted i kalender. Sted vil nå være WEB, og nevn så webverktøy
6. FOREBEREDELSE til møte er en viktig aktivitet som du må gjennomføre om du skal gi et godt inntrykk
7. I forberedelsen gjør du som i F2F (face-2-face møter) – dvs. setter deg inn i selskapet, sjekker proff, utvikling, nyheter, websiden, organisasjon, segment, bransje, hva de leverer, selskapsverdier, hva er deres budskap, USPs osv.
8. AGENDA sender du noen dager i forveien, og nevn gjerne at dette er et forslag. Når du sender agenda kan du også nevne at du ser frem til møte, tid og sted (navn på webverktøy)
9. Sjekk ut litt om personen, slik at du er forberedt på hvem du møter. Rolle, ansvar, hvor i organisasjonen, hvilke type lederoppgaver har vedkommende, hva er denne type ledere opptatt av, hvem er denne personen, hvordan ser han /hun ut – og google vedkommende. Kanskje har dere noe felles allerede!
10. Gjør deg opp tanker om personen, profilen. Husk at bak ethvert salg er et MENNESKE!
11. AGENDA bør alltid ha punkt om selskapet du skal møte. Det aller viktigste i første gangs møte er å bli bedre kjent med din potensielle kunde. Da er denne også forberedt på hvilke punkter han/hun bør forberede seg på
12. LEADSSKJEMA – MØTEMAL lager du på forhånd. Denne inneholder både spørsmål og notatfelt som du kan bruke flittig under samtalen (fordel her for de av dere som skriver touch)
13. Vær ute i god tid. Sjekk om webverktøy fungerer. Bruk gjerne høretelefoner. Ha alltid telefon tilgjengelig om noe uventet skjer med nettet
14. Gi et godt førsteinntrykk. Presenter deg, hvem du er, hvilket ansvar du har, veldig kort om firma og årsak til at du tok kontakt. Spør om Agenda var ok
15. Justere gjerne skjermen og spør han/hun om de ser deg godt. Og hører deg godt. Vær bevisst på stemmeleie, tonefall, humør, legg inn pauser etc. (her gjelder samme som i telefonmøter – og han/hun vil «se deg gjennom telefonen)
16. La din potensielle kunde ha det meste av ordet. Det er nå du skal lære. Still dine spørsmål, og still ytterligere spørsmål om ting som opptar leadset. Du kan også etter hvert komme inn på områder som gjelder dine løsninger og stille flere spørsmål rundt dette
17. Om den potensielle kunden har en spesiell utfordring, lytte ekstra godt. Still flere spørsmål, men lytt mer. Gjør notater mens du lytter. Det vil vise interesse og at du tar samtalen/møtet alvorlig
18. Avdekke behov kunden har, og fortell nå gjerne litt om hvilke løsninger dere har. Begrens tiden din
19. Snakk aldri stygt om andre konkurrenter, men det er lov å spørre om hvilken leverandør de har i dag. Spør gjerne også hvor fornøyd det er. Er de åpne for å prøve andre? Og hva skal til?
20. Fortell gjerne om løsninger, referanser, historier og andre selskaper dere har hjulpet på område. Er leadset interessert i å bli bedre kjent med deres løsninger?
21. Avtal så neste steg, som kan være et tilbud, en skisse, informasjon o.a. du skal sende. Eller sett tid og sted for neste møte, som kanskje skal involvere flere fra begge selskaper?
22. Takk for samtalen. Vær hyggelig, vær menneskelig og vær deg selv
23. FØLG ALLTID OPP. Igjen: følg opp. Hold dine ord, og følg opp enda en gang. Det er nå de aller fleste selgere feiler

 SalesLearning.Online

 

 

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s