Sjefer ansetter søkere som ligner dem selv?

 

img_1787

Forskning viser at til tross for referanser,
intervju og dyktige konsulenter, er risikoen stor for at du ansetter folk som du liker. Og du liker folk som ligner deg selv.

Ulrik Schultz Brix, tidligere rådgiver ved Senter for Ledelse i Danmark, har skrevet doktorgrad om rekrut- tering. Han mener det er påfallende hvor viktig følelser er i utvelgelsesprosedyrene.
”God kjemi” er viktig. Ikke rart kanskje, når ansettelse er et bytteforhold på lik linje med alt annet kjøp og salg.

Ved å finne ut hvilken atferdsstil dine medarbeiderne foretrekker, vil du kunne hjelpe dem til å bli mer effektive.

Selvinnsikt øker salget
ved at medarbeiderne blir bevisst hva som virker salgsfremmende i ulike situasjoner
og på de ulike salgstrinn. For at du selv skal bli en effektiv leder, vil det hjelpe om du selv kjenner din foretrukne lederatferd i ulike situasjoner.

Hva hindrer deg i å ansette medarbeidere som er ulike deg?

Og hva har du tenkt å gjøre med det?

Omdefiner dine barrierer….
Alle mennesker vil naturlig forsøke å unngå forskjellige situasjoner eller arbeidsoppgaver på grunn av ubehag eller frykt for hva situasjonen kan kreve av dem.

Ved å kjenne til hvilke situasjoner eller aktiviteter som din medarbeider unngår, kan det utarbeides planer for hvordan hindringene kan håndteres for å redusere mulige negative resultater.

Det er situasjoner hvor din tenkning skaper barrierer. Omdefinering endrer hva situasjonen betyr. Hendelsen kan også flyttes til en annen situasjon, for eksempel om en ansatt er svært kritisk til andres ideer, kan han/hun oppleves av teamet som vanskelig og negativ.

På den annen side er evnen til kritisk tenkning nyttig når resultatet av en kreativ brainstorming er gjenmomført.

Det er med andre ord ikke den kritiske tenkningen som er problemet, men når denne evnen brukes.

En dyktig leder er som en dirigent av et symfoniorkester.

Han bruker de instrumentene som
har de egenskapene som passer til det ønskede formålet og på de rette tidspunktene slik at presentasjonen blir best mulig. Bassen kommer til sin rett i tyngre deler av komposisjonen
mens fløytene passer bedre til de lyse og lystigere partier.

Stortromma kan understreke det
dramatiske, mens harpen har egenskaper som passer bedre til de mer lyriske partier.

En egenskap som virker irriterende og frustrerende i en situasjon, kan være nyttig og etterlengtet i en annen. Ulike egenskaper kommer til sin rett på ulike tidspunkter i et samarbeid.

Finn dine dugelige medarbeidere.
Din tid og dine krefter er begrenset. Hvem
av dine medarbeidere skal du prioritere?

Og hvordan skal best lede dem? En enkel metode er å dele dine medarbeidere inn i fire grupper etter deres prestasjoner og deres potensial.

Hvor kan du som leder oppnå de raskeste
effektene? Ta først tak i slubbertene og supermedarbeidere.

Begge grupper teller et lite antall. Utfordringene kan,og bør, løses raskt og effektivt. De selvgående supermedarbeiderne kan du slippe løs.

Slubbertene må du finne en metode for å
kvitte deg med så snart de er identifisert.
Du har flest medarbeidere i utvikling og de jevne medarbeiderne . Du trenger dem for å få hjulene til å gå rundt.
De må dyrkes; Iverksett langsiktig tiltak.

Mennesker i utvikling trenger tid til å vokse og lære. Ikke alle lykkes, men du vet ikke på forhånd hvem som lykkes, så gi alle like muligheter. Behandle dem etter deres atfersstil. Det får dem til å føle seg sett, hørt og berørt. Det øker arbeidsinnsatsen deres.

De ulike salgsfaser trenger ulik kompetanse:

Fil 16.01.2016, 02.48.39
Rainmaker Academy

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s