Avslutt alle møter med en kort oppsummering.

 

image

HVA – En oppsummering er en kort sammen- fatning av hva dere er blitt enige om.

HVEM – Du skal alltid oppsummere slik at
alle vet eksakt hva de skal gjøre når dere går
fra hverandre. Går du fra møtet uten en avtale om oppfølging, rykker du tilbake til start. Det
kan til og med bli enda større jobb å få til en
ny kontakt enn det var å få ditt første møte.

HVORDAN – Begynn oppsummeringen med
å spørre om alt er klart, om kunden har fått
svar på alle spørsmål. Oppsummer så hva
dere er blitt enige om. Tre til fire setninger er
nok. Fokusere på veien videre. Hva gjør dere
når dere går hver deres vei. Hva er avtalt for
den videre kontakten? Går dere til kassen
eller avtaler dere nytt møte? Avtaler dere om
et nytt møte, må dere være enige om, eller du må ha helt klart for deg, hva som er formålet
med det og hva du skal gjøre for å forberede
deg til det.

Skal du lage et salgsprospekt, skaffe tilveie dokumentasjon, ta noen tele-foner, undersøke med leverandør, sende en bok, sende e-post eller ringe tilbake? Avtalen må være konkret og klar på hva hver av dere skal gjøre frem til neste møte: Hvem har ansvar for å gjøre hva og når? Sørg for å utveksle visittkort, eller i det minste noter navn på kontaktperson med telefon-nummer/epostadresse og hvem som
an-befalte kontakten.

Pass på at du selv får ansvaret for å ringe tilbake dersom ikke møtetidspunkt er klarert. Gjør deg uavhengig av kunden i oppfølgingsarbeidet.

HVORFOR – La ikke muligheten gå fra deg til å klatre ett hakk nærmere en salgssuksess.
Avtal neste trinn med kunden der og da.

Sørg for at det er du som har kontrollen på
fremdriften.

Kay Ellingsen🍒

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s