Helgens leder quiz fra Kay Ellingsen🍒


Enheten din har nettopp vært gjennom en større omorganisering hvor alle lederstillinger ble utlyst. Du søkte på en lederstilling, og til din store glede ble du tilbudt jobben. Like fornøyd var ikke en arbeidskollega som søkte på samme jobben og fikk avslag. 

Han får nå deg som leder. Vedkommende har vanskelig for å godta at du ble valgt fremfor ham selv, og er tydelig lite motivert og engasjert. Faglig sett var han mer enn nok kompetent for jobben, men dårlige samarbeidsegenskaper talte mot hans kandidatur. Hvordan velger du som leder å forholde deg til ham?

Som leder gjør du følgende: (Hvilken lederstil bør du bruke)???

1. Som leder er det ditt ansvar å ta tak i situasjonen, og du kaller ham inn til ett møte, og forklarer ham direkte hvordan du opplever situasjonen omkring hans manglende engasjement. Du lytter til hans versjon av saken, og avslutter møte med å gi ham noen klare instruksjoner på noen arbeidsoppgaver du vet vil engasjere ham og avtaler en løpende og tett oppfølging av disse oppgaven

2. Du kaller inn til ett møte for å renske luften mellom dere. Du forklarer situasjonen fra ditt ståsted og ber ham komme med sitt syn og sine holdninger. Du lytter og stiller spørsmål samtidig som du tilkjennegir dine egne synspunkter. Du går grundig gjennom arbeidsoppgavene dere blir enige om at han skal arbeide med i tiden fremover, og avtaler jevnlige sjekkpunkter for rapportering.

3. Du avtaler ett møtetidspunkt og legger i dette møte vekt på å støtte og oppmuntre ham i hans videre arbeide. Du inviterer ham åpent til å diskutere ideer og løsninger på kommende arbeidsoppgaver sammen med deg. I størst mulig grad forsøker du å behandle ham som en likemann som sammen tar felles beslutninger.

4. Ettersom han er en faglig kompetent person velger du en linje med størst mulig grad av ansvarliggjøring og myndiggjøring. Du forteller ham hvilke oppgaver som skal løses, at du stoler på ham og at han har frie tøyler for å løse oppgavene. Gjennom dette viser du ham tillit og respekt.

Velger du 1,2,3 eller punkt 5 som tilnærming?

Ha en «lærende aften»

Hilsen Kay Ellingsen🍒

 

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s