Den formelle kunden.

Den strukturerte blå kunden som innkjøper Er nøyaktig og krevende

• Det kan være en prøvelse for tålmodigheten å møte en innkjøper som har en strukturert stil, hvis du ikke er strukturert selv.

• Han/hun har god orden på sine innkjøp og tjenester. Innkjøperen kan være gull verdt for mange foretak, på grunn av sin
nøyaktighet og evne til å holde orden.

Dette gjelder spesielt i organisasjoner der flere foretak er inne, der bestillerne er flere og uvante med innkjøp av tjenester og i foretak som vokser raskt. Dette
gjelder ikke minst når oppdrag slår feil og tvister og diskusjoner om skadeerstatninger oppstår. Er kunnskapsrik, men mangler fleksibilitet

• Han/hun har forberedt seg foran alle møter, har gjort sin del av ”hjemmeleksen” og har orden og system i materiellet sitt. Han/hun kan alle detaljer og har ofte en modell for hvordan han vil at innkjøp skal gå til.

Hvis selgeren prøver å endre
på denne modellen, kan det være nok til at relasjonen brytes.

• Han/hun stiller krav til at selgeren skal være kompetent og profesjonell, samt at dette også gjelder det selskapet selgeren representerer.Vet hva han/hun vil og har klare verdier.

Han/hun vet veldig godt hva han/hun vil ha og har undersøkt markedet nøye. Hvis du prøver å bløffe, blir han/hun irritert.

Han/ hun liker ikke pruting og spill, men vil ha korrekte opplysninger allerede fra begynnelsen av.

Han/hun har klare verdier på en rekke områder og disse forlates høyst ugjerne. Han/hun er ikke spesielt imponert av nye løsninger og liker ikke overdrivelser.
Oppleves som upersonlig

• Han/hun kan oppleves som upersonlig og formell, og som du kan man oppleve at kontakt – selv etter flere års samarbeid – fortsatt ligger på samme nivå som det lå i begynnelsen.

Det er vanskelig å fordype relasjonen og derfor gir mange selgere opp.

Han/hun har god oversikt og er
sparsom. Kontorene hans er kjedelig, men alltid ryddig. Han/hun sløser aldri med foretakets ressurser og misliker all form for representasjon, uansett hvem.

Nordic Business Academy

Kay Ellingsen 🍒- 91000 744 Kay.elling@gmail.com

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s