Det ubehagelige avslaget

img_2936

 

Det ubehagelige avslaget
1) Hvor ubehagelig synes du det er å høre ”nei” fra en kunde? Angi på en skala fra 0 – 10, hvor 0 markerer at du synes det er besværsfritt å få avslag fra en kunde, og 10 markerer at du synes det er blodig urettferdig, maksimalt ydmykende og et personlig nederlag: __________________

Hvor god er du til å tåle avslag i dag? ______________________________________________

2) Hvor god vil du bli? __________________________________________________________
Hva må tallet være for at du vil si deg fornøyd? ______________________________________

3) Hvordan kommer du dit? Hvordan skal du kunne konstatere at du er kommet et hakk opp på skalaen? Hvordan vet du at du er blitt bedre til å tåle avslag? Skriv ned tre til fem tegn på det:
……………………………………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………………………………
Tips: Lag deg en treningsplan og skriv en treningsdagbok. Hvilke konkrete tiltak vil du sette i verk? Skriv ned hvilke presentasjonselementer du vil trene på. Hvilke metoder vil du bruke. Noter tidspunktet du skal gjennomføre treningsøkta. Hvem skal du trene sammen med? Hvem skal gi deg feedback og hvordan. Sett av plass til å evaluere treningen. Skriv ned trenings- målet for neste økt.

4) Hvorfor vil du bli en bedre til å tåle å høre ”nei” fra en kunde? Hvilken effekt vil det ha på din serviceinnstilling og ditt salg?
……………………………………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………………………………
Lag en kopi til Google Drive

5) Hva hindrer deg i å bli bedre til å tåle avslag?
………………………………………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………………………………………

6) Og hva kan du gjøre med det?
………………………………………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………………………………………

7) Gi et eksempel på at du taklet å høre ”nei” fra en kunde:
………………………………………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………………………………………

8) Hvilket enkelt tiltak kan du iverksette umiddelbart for å bli litt bedre til å håndtere et ”nei” fra en kunde?
……………………………………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………

Kay Ellingsen 2019

 

 

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s