Noen tjener penger og noen går i minus. Hvorfor det?

Vanlige utfordringer for bedrifter:

• Bli en attraktiv arbeidsgiver for de beste og mest ressurssterke kandidatene i arbeidsmarkedet

• God, effektiv og lik opplæring for alle

• God oppfølging og videreutvikling av ansatte

• Stor andel av selgere som ikke leverer budsjett

• Ofte dyrt å samle salg og service
avdeling for kursing og videreutvikling

• Korte kurs som gir kortvarig eller liten effekt, om noen effekt overhode.

• Kunnskapsoverførsel på vanlige kurs er ikke tilpasset kursdeltagers
personlighet og læringsmønster

• Ingen oppfølging og trening på ny
kunnskap etter kurs – Tilbake til
vanlige arbeidsmønster

• Lav motivasjon og lite engasjement

• Høyt sykefravær og mye gjennomtrekk

• Mister de beste og mest resurssterke selgerne til andre konkurrerende virksomheter

• Manglende ressurser og fokus på
videreutvikling av ansatte

Next1.no

Kay Ellingsen – 91 000 744

Kay.elling@gmail.com

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s