Stressmestring «for deg og kunden»

Hensikt
Å håndtere både kundens og ditt eget negative stress.
Grunnleggende suksessfaktor
Kunnskap om stress og stressreaksjoner, samt kompetanse i stressmestring.
Suksesskriterie
Du holder deg i flytsonen.
Suksessformel
Suksess = Trening x Tid

Beste råd
Fokuser på det du skal og får til fremfor å rette på feil.

HVA – Stress kan være positivt eller negativt. Positiv stress øker innsatsen og effektiviteten, men negativt stress gjør at du blir handlingslammet og uproduktiv. Du holder deg i flytsonen ved å regulere stressnivået sitt.

HVEM – Både du og kundene dine samhandler best ved positivt stress.

HVORDAN – Ubehag gir seg utslag i fire ulike atferdsmønstre. Du
• distraherer
• unnviker konflikter
• kritiserer
• distanserer deg

1. Du distraherer når du søker oppmerksomhet ved å
A) avbryte eller bryte inn i en pågående samtale
B) ødelegge samtalen med å fortelle vitser
C) endre samtaletema ofte/snakke om noe annet
D) fjerne hår fra jakkeslaget mens du snakker

På den måten kompenserer du for, beskytter deg mot eller avleder egen oppmerksomhet på ensomhet eller utilstrekkelighet.

2. Du unnviker konflikterv ved alltid å si “ja” Du søker å tilfredsstille andre ved
A) å snakke på en innsmigrende og slesk måte
B) alltid å søke tillatelse
C) aldri å uttrykke uenighet
D) alltid å være den første som tar på seg skylda
På den måten dekker du over følelsen av manglende selvtillit eller selvstendighet.

3. Du kritiserer når du
A) anklager og bebreider
B) finner feil ved andre
C) gir andre skylda
D) irettesetter og finner feil ved systemet

På den måten unngår du å ta ansvar for egne følelser ved å dekke over manglende suksess
og ensomhetsfølelse. Risikoen er at du får høyt blodtrykk og kan oppfattes som aggressiv og tyrannisk.

4. Du distanserer deg når du opptrer korrekt og ordentlig ved
A) å bevege kroppen lite, stille og presist
B) å bruke en monoton stemme med nøytralt stemmeleie
C) å skjule dine følelser
D) alltid å vise et nøytralt ansiktsuttrykk

På den måten kamuflerer du følelsen av sårbarhet.

HVORFOR – Alle de fire beskrevne reaksjons-mønstrene er et resultat av negative tanker som gjør at ord og handlinger blir mistilpassede. I en presset situasjon er det lett å reagere med ”Det er ikke min feil”,  ”Beklager, min feil igjen”, le det bort eller
holde tilbake følelsene.

Disse reaksjonsmønstrene hindrer oss i å finne hensiktsmessige løsninger. Legg merke til at også latteren kan ha sin bakside. Atferden du skal strekke deg etter, er å justere
deg etter omgivelsene. Still deg inn på samtalepartnerens frekvens.

Har du evnen til å variere din atferd, føler du sjelden at din selvfølelse er truet. Ordbruk, kroppsspråk, stemmeleie, tonefall og ansiktsuttrykk formidler ett og samme budskapet. Da unnskylder du dine handlinger, ikke din
eksistens.

Du har ikke behov for å anklage, være underdanig, trekke deg tilbake eller stadig være i bevegelse. Du er en dyktige komunikator og brobygger som bygger selvtillit og unngår blindgater. Du er til stede og reagerer adekvat og i samsvar med situasjonen.

 

Kay Ellingsen🍒
Nordic Business Academy

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s