FORBERED DEG PÅ VANLIGE INNVENDINGER I BOOKINGSAMTALEN.

image

De fleste kunder er skeptiske når du tar kontakt for å selge noe. Du må stille forberedt til å håndtere innvendinger. De vanligste er lister nedenfor:

Fyll inn dine reaksjoner i tabellen. Kunden svarer først og fremst at de ikke er interessert, men også:
– Nei ________________________
– Ikke interessert________________
– Tror ikke det nå________________
– Jeg har det så bra der jeg er i dag!____
– Har ikke tid nå_________________
– Jeg er fryktelig opptatt____________
– Jeg er opptatt på jobb_____________
– Jeg spiser middag________________
– Jeg bruker allerede en fast leverandør__
– Jeg er misfornøyd med tidligere leveranser
– Jeg kjenner noen som har vært misfornøyde
med produktene deres_______________
– Dere har et dårlig rykte______________
– Dere er for dyre__________________
– Har ikke noe ønske om å bli kunde hos dere
– Jeg hater …______________________
– Dere har skrudd opp prisen___________
– Jeg har ikke noe behov______________
– Jeg har den beste leverandøren. Det sjekker
jeg hvert år_______________________
– Jeg har personlig kontakt med en annen
leverandør________________________
– Jeg orker ikke å skifte leverandør________
– Jeg har avtale gjennom forbundet mitt____
– Jeg har nettopp skiftet selskap__________
– Pris er uten betydning_______________
– Du har itj en sjanse på pris____________
– Send meg noe_____________________
– Jeg vil ikke ha noe salg per telefon_______

Hvordan skal du bli bedre ? Jo du må «trene». Min erfaring er at selgerne deres bruker kun 3-4 spørsmålstyper og klarer da ikke å invitere til en «utviklingssamtale»

Effektive spørsmålstyper
1. Lukkede spørsmål
2. Åpne spørsmål
3. Undersøkende spørsmål
4. Ledende spørsmål
5. Nøytrale spørsmål
6. Konfronterende spørsmål
7. Oppfordrende spørsmål
8. Hvorfor – spørsmål
9. Hypotetiske spørsmål
10. Omformulerende spørsmål
11. Spørsmål om kundens situasjon
12. Spørsmål om utfordringer hos kundenun

Om du behersker ovennevnte spørsmålstyper, så garanterer jeg at din hitrate dobles… Bestselgerne klarer 3x.

Hvordan skape en utviklingssamtale ?

Vi lanserer nå teoridelen på vår fagskole innen salg og servicekvalitet. Ønsker du en smakebit så gi meg en tilbakemelding for gratis tilgang til nettskolen Business Academy 24

Du vil bli positivt overrasket over prisen i forhold til faglig godkjent faglitteratur.

NBA & Business Academy 24

Kay Ellingsen
Tlf nr 917 21 000
www.businessacademy24.no


Opplæringsansvarlig-Forfatter
Foredragsholder-Headhunter

 

 

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s