Hva er en skremmende personlighet?

 

Det er en forskjell mellom å ha en sterk karakter og å utvikle en skremmende personlighet. Noen mennesker må kjempe og streve hele livet. Dette modererer deres karakter, men det kan ødelegge mildheten. Det verste er at kampene de kjemper gjør dem defensive hele tiden. De har alltid skjoldet oppe og føler at de er i fiendens territorium.

Vi har alle kjent folk som virker tøffe på utsiden, men som har et stort hjerte. De er ofte profesjonelt og sosialt vellykkede, men det er en atmosfære av frykt rundt dem. De reagerer sterkt på ting og andre ender opp med å bli redde for dem.

De med skremmende personligheter forstår ofte ikke hvilken effekt de har på andre mennesker. De vet at de er gode mennesker, og de forstår ikke hvorfor andre er redde for deres altfor tøffe uttrykk eller bevegelser. For å finne ut om du faller inn i denne kategorien, spør deg selv om du har en eller flere av følgende egenskaper.

En skremmende personlighet, omgitt av stillhet

Hvis folk rundt deg forblir stille etter du har snakket, er det på tide å spørre deg selv om du har en skremmende personlighet. Det er mulig at du er for brå når du snakker. Du kan være for kort eller absolutt når du snakker. Det er også mulig at andre beundrer deg så mye at de er redd for å skuffe deg.

Det fungerer slik: Du uttrykker ikke meninger, du gir konklusjoner. Det er som om du sier det siste ordet om emnet. Dine ord innebærer at svar ikke er tillatt og ikke vil bli vurdert. Dette er ensbetydende med å avslutte samtalen. Du snakker slik at andre hører på deg, og du bruker en autoritativ tone. I denne situasjonen vil ikke alle være ivrige etter å fortsette å prate.

Når du har en skremmende personlighet, kan ditt nærvær dempe stemningen i et ellers livlig og deltakende møte. Folk blir tause når du ankommer, eller de virker bare ukomfortable. Du vil kanskje innse at folk ikke handler spontant når du er i nærheten.

Du føler at det er veldig viktig å være «oppriktig»

Folk som har skremmende personligheter pleier å være altfor ærlige. De skryter av å ikke legge noe imellom og å være ærlige om deres tanker eller følelser. Imidlertid kan de blande oppriktighet med å være uhøflig eller hensynsløs.

Disse typene personligheter har en tendens til å avvise overdrevent hyggelige manerer. De føler at jo mer rått og direkte noe blir levert, jo mer sant er det. De antar at å si ting med takt er det samme som å forfalske eller dekke til sannheten. De ser ikke forskjellen mellom vennlighet og smiger.

Sannheten er at å fortelle «sannheten» på en uhøflig måte bare får folk til å føle seg dårlige.Noen ganger er sannheten fortalt på en så brutal måte at lytteren helt glemmer innholdet. Hun husker bare hvordan det ble fortalt. Når alt kommer til alt, hvis du sier noe på en uhøflig måte, vil ingen lytte til det du sa.

Du skjenner på andre når de viser tegn på svakhet

Hvis du har en skremmende personlighet, er det vanskelig for deg å forstå andres svakheter og skjørhet.

Når noen forteller deg om et problem, oppfordrer du dem energisk til å løse det så snart som mulig. Du føler at den andre personen trenger en autoritetsperson til å fortelle dem at de må overvinne situasjonen, ikke en skulder å gråte på.

Kay Ellingsen ref. Utforsk sinnet

 

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s