Mangel på vilje eller mangel på dyktighet?

 

Hvordan kan du finne ut om en for dårlig ytelse har
sin årsak i mangel på vilje eller mangel på dyktighet?

Hvilke ledelsesmetoder passer best for hver enkelt medarbeider?
Prestasjonsfremmende innflytelse oppnår du best når du velger den av de åtte ledelsesteknikkene som passer best til den enkelte medarbeider: Utvikle, motivere, coache, løse problemer, delegere, korrigere, beslutte og samhandle. Hvilken av metodene faller mest naturlig for deg?

Uansett hvilken ledelsesteknikk du velger, la dine medarbeidere få vise frem det de ønsker å vise frem, den de er og det de er gode på. Ros dem for det de selv synes er viktig å mestre.

Dine medarbeidere oppfatter deg som en effektiv leder når du tar tak i de rette
oppgavene og løser dem på den rette måten.

To spørsmål må besvares for å oppfylle kravene til god ledelse:
1) Hva gjør du?
2) Hvordan gjør du det?

Svarene er enkle selv om det kan bety på betydelige praktisk utfordringer; Du gjør det
som dine medarbeidere har behov for.

Du utfører de oppgaver og aktiviteter som medarbeiderne trenger å få utført for at de skal få gjort jobben sin. Og du utfører dine oppgaver på en måte som medarbeiderne har behov for å få gjort det. Du har en atferd som imøtekommer deres behov.

Hvordan finner du ut hva andre forventer av deg? Du spør dem!

Svarene er forskjellige fra person til person og varierer bl.a. av medarbeidernes atferdsprofil. Ikke rart det blir bråk. Her har du et eksempel på en praktisk utfordring: Noen mennesker som du samarbeider med, vil at du som leder skal håndtere en konflikt mellom medarbeiderne.

Oppgaven er tilsynelatende grei: Du skal håndtere en konflikt. Så kommer spørsmålet:
Hvordan?

Hvordan skal du gå fram?

Når?

Og på hvilken måte?

Spørsmålet handler vel så mye om å definere hva som er konflikten, hvem som er i konflikt eller hva er det som bør bli bedre?

SalesLearning.Online

Kay Ellingsen 🍒

91000 744

 

 

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s