Du er leder for en salgsavdeling innenfor en av Norges største butikkjeder, og dere skal …

H2H Kay Ellingsen

Du er leder for en salgsavdeling innenfor en av Norges største butikkjeder, og dere skal i gang med å introdusere en ny hårpleieserie som vurderes å ha ett stort salgspotensial. Rett før denne introduksjonen fikk du en virussykdom og ble borte fra arbeidet i 14 dager. Da du kommer tilbake ser du at prosjektgruppen har greid seg utmerket uten din hjelp. Arbeidet er godt i gang, leveransene skjer i henhold til plan og forventninger og det råder en god stemning i gruppen. 

Som leder gjør du følgende:

  1. Tar over ledelsen i gruppen og gir dem feedback på godt arbeide så langt. Deretter setter du deg raskt inn i status for prosjektet og overtar den daglige styring og oppfølging. Ettersom oppfølgingen har vært noe mangelfull vil du ha en ukentlig fremdrifts –og avviksrapportering som involverer alle deltakerne.
  1. Du tar over ledelsen av prosjektet og bruker mye tid på å utveksle informasjon og ideer, og får alle til å føle at de er en del av prosjektteamet. Du er bevisst på at du må forklare valg og avgjørelser som tas, og bruker all din erfaring på og effektivt styre prosjektet i riktig retning. Du etablerer en effektiv prosjektmetodikk med detaljerte planer, tidsfrister og oppfølging.
  1. Du opptrer bevisst støttende og får gruppen til å føle seg viktig og berømmer dem for at prosjektet har kommet så godt i gang. Det blir viktig for deg å støtte videre fremgang, og dette gjør du ved å oppmuntre til deling av gode forslag og ideer, aktiv og involverende løsningsdiskusjon og samlede beslutninger. Det er viktig for deg og ikke skape en følelse av at du kommer inn og overtar prosjektet.
  1. Du lar gruppen fortsette å arbeide slik den har gjort, og ser ingen grunn til å endre på noe som fungerer. Du forsøker å skli ubemerket inn i arbeidet, og inntar en lederstil hvor mest mulig av ansvaret og beslutningene tas av prosjektdeltakerne.

Nordic Buinsess Academy
Kay Ellingsen
+47 917 21000
kay.elling@gmail.com

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s