Rollemodell for situasjonsbestemt salg.

imageSituasjonsbestemt ledelse. Din rolle
som leder er å velge lederstil som passer med
medarbeiderens kunnskapsnivå og atferdsstil.
På denne måten fungerer du som rollemodell for
situasjonsbestemt salg.


image

Din  jobb som leder er å optimalisere med-
arbeidernes evne til å nå bedriftens mål.
Da lønner det seg å velge lederstil som
passer med medarbeiderens kunnskapsnivå
og atferdsstil. På denne måten fungerer du
som rollemodell for situasjonsbestemt salg.
Hvilken lederstil velger du?
lg er situasjonsbestemt. Salget
bestemmes av om det du selger passer med
kundens behov. Selgers kunnskaper og atferdsstil
avgjør salgets skjebne.

 

image

Ditt valg av lederverktøy avgjør effektiviteten.
Hva velger du?

Lar du det bli medarbeidernes ansvar å justere seg etter deg?

Hva gjør du da?, når medarbeideren ikke utvikler seg? Juste-rer du din lederrolle som i denne sammen-heng er det samme som læremetode etter din kunde, medarbeideren?

Kortversjonen er at du instruerer nybegynneren som har lav kompetanse, men har høyt engasjement (U1), rådgir den skuffede og passive som har lav til middels kompetanse og lavt engasjement (U2), støtter den den flinke, men forsiktige som har middels til høy kompetanse, men svingende engasjement (U3) og delegerer til den selv-stendige og resultatorienterte som har høy kompetanse og høyt engasjement (U4).

Vi bruker her betegnelser som henspeiler
på en utvikling over tid. Du skal imidlertid
være klar over at dette ikke må blandes med
personlig atferd.

Nybegynnere kan vise selv-stendig og resultatorientert atferd og ansatte kan vise nybegynneratferd selv om de har vært ansatt i lang tid og har god kompetanse.

Bruk betegnelsene som hjelp til å finne
ut hvilken lederstil du synes passer best i
den enkelte situasjon. Kjenner du din egen
foretrukne lederatferd, vet du hvordan du skal
tilpasse deg for å få mest mulig ut av firmaets
investering i de ansatte?

jkl

 

bvn

 

 

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s