Hva motiverer deg?

Fil 02.11.2015, 18.50.12

Er det frykten for ubehag eller er det lysten på goder som motiverer deg til handling? Det kommer an på hva du har opplevd før.
Det er som Cat Stevens synger: “The first cut is the deepest.” Avvisning er smertefullt: “I would have given you all of my heart, but there’s someone who’s torn it apart.”

Noen legger mest vekt på tidligere erfaringer.
Andre kan ha så mange og så dårlige erfaringer som bare det, de spretter uansett opp igjen som en dupp. De er ekstremt fremtidsrettet.

image

Er du opptatt av å granske fortiden og finne svar på hvorfor noe hendte, vil du bli sittende fast i den første sorgen du opplever. Du kommer ikke videre før det har gått en tid. Verden stopper lettere opp for de grønne, og til dels de blå, som er fortidsrettet i sin oppmerksomhet enn de gule som fokuserer på muligheter i frem-tiden. De røde som er ekstremt fremtidsrettede, bryr seg knapt. For dem er det alltid nok fisk i havet.

Uansett nederlag, det byr seg alltid en
ny sjanse. De gule og grønne er fokusert på
øyeblikket. De jobber for harmoni her og nå.

Også når vi vurderer fremtiden, vil vi ha
parallelle tanker: Positive forventninger vekker lysten, mens negative forventninger stimulerer frykten. De røde og gule er mest positive til fremtiden og styres av lyst i større grad enn de blå og grønne er mer skeptiske til hva som kan skje og motiveres hovedsakelig av å unngå ubehag.

image

De fleste av oss har både positive og
negative erfaringer så vel som positive og
negative forventninger. Dette fører til en indre
dialog. For noen er denne indre dialogen så
ressurskrevende at de ikke klarer å ta en
beslutning. De går seg fast i ambivalensmyra.
Jo flere alternativ du er i stand til å vurdere,
jo mer hensiktsmessig kan du reagere.

Det er viktig at hjernen din har et rasjonelt
”data-program” for gode beslutninger.
På grunnlag av sanseinntrykkene lager
hjernen en oppfatning (intern representasjon)
av begivenheten. Denne oppfatningen av
begivenheten, kombinert med hvordan kroppen vår fungerer, skaper en indre følelsesmessig tilstand hos oss.

Vi kommer i en sinnstilstand av glede, tristhet, frustrasjon, sinne osv. Hos ulike mennesker til ulik tid og i ulike situasjoner kan en og samme begivenhet gi ulike sinnstilstander.

Vår opplevelse er summen av våre indre bilder, lyder, følelser og vår indre dialog. Vi føler oss motivert, utfordret, fornøyd, oppløftet, motiverte, motløse, aktive, passive osv.

image

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s