Den målbevisste selger

 

image

 

Etter å ha trent opp og coachet flere tusen selgere, så er det 1/20 profiler som skiller seg radikalt ut på sitt salg og omsetning.

Nedenstående selger omsetter for ca. 2,3 årsverk sammenlignbart med budsjett for hele salgsteam.

Den Målbevisste Selger er utadvendt, spontan, tolerant, nysgjerrig, snakkesalig, oppsøkende, idérik, rask, kreativ, selvstendig og endringsvillig.

Han/hun har en åpen og inkluderende atferd, skaper tillit rundt seg og er ansvarsbevisst.

Den Målbevisste Selger setter seg mål og fullfører gjerne disse. Han/hun ser sjelden problemer og tar motstand eller utfordringer på strak arm, samtidig som vedkommende ikke er glad i rutine og gjentagelse. (Men fullfører dette i arbeidsrollen på grunn av oversikt og raskere resultater).

Den Målbevisste Selger har lett for raskt å oppsøke nye utfordringer. Vedkommende har stor arbeidskapasitet, er ikke redd for å ta et ekstra tak og trives med å ha mange baller i luften samtidig.

Den Målbevisste Selger er glad i frihet i sin funksjon, tar gjerne endringer på sparket og er ikke spesielt strukturert. Likevel får han/hun jobben unna grunnet sin store arbeidskapasitet og positive innstilling. (Når den Målbevisste selger jobber med «struktur, orden og system») så vil han/henne være en Bestselger. Og det er noe de virkelig har lyst til.

Fellestrekk for Den Ansvarssøkende familien:

Resultatorienterte, selvstendige, fleksible, egenrådige, instinktive, effektive, direkte, dominerende, utålmodige og har naturlig autoritet.

Mer fokus på sak enn person, målstyrte. Tar ofte raske avgjørelser basert mer på intuisjon enn analyse. (Bruker administrasjonen – ledelsen til å innhente nøkkeltall for seg).

Liker muligheter, utfordringer, posisjon og er opptatt av personlig karriere og fremgang.

Stort behov for frihet til å løse oppgaver selvstendig. Ønsker og tar gjerne ansvar. Flinke til å ta endringer og utfordringer på sparket.

Kroppsspråk: Energisk, rastløst, korte stive bevegelser, formelt. Lite ansiktsmimikk.
Normal talehastighet: 170-200 ord i minuttet, direkte, styrende og selgende stemme.
Lederstil: Instruerende.
Mest brukte spørreord; Hva?
Motto; Jeg vil!

Svært tilpasningsdyktige da de er svært sensetive på andre menneskers reaksjoner. De er både logiske og kreative i sin tenkestil.

Omgangstone og holdning til andre:

Den Målbevisste Selger er åpen og spontan, tillitsfull, tolerant, sympatisk, glad i mennesker og har smittende humør. Gode relasjonsbyggende egenskaper er en viktig del av den Målbevisste Selgers verktøykasse. Han/hun har dessuten gode sosiale antenner og bruker disse for å nå sine mål, gjerne sammen med andre i et team.

Her kan du få eksempel på en Personanalyse som vi i Nordic Business Academy bruker som utviklingsverktøy:

https://drive.google.com/open?id=0B-rPfT5Q5VzrR1d1NjNVcktnN2M

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s