Personlig handlingsplan for selgere er nyttig når kunden er vrien.

 

image

Selgerne dine kan med fordel lage en hand- lingsplan for utvalgte kunder, for eksempel de som de sliter mest med. Ved gjennomgang av handlingsplanene til dine underordnede
kan det av og til dukke opp situasjoner hvor du kan undre deg over karrierevalget til din medarbeider.

Du ser at det er temmelig mange områder hvor han/hun må strekke seg ganske vesentlig. Det er imidlertid viktig at din medarbeider selv får sjansen til å foreta et veloverveid valg og at du ikkke tar bort muligheten til endring for han/henne bare fordi du synes tilpasningen er for dårlig.

Er din medarbeider tilstrekkelig motivert og har svært lyst på stillingen, er det din jobb som
leder å hjelpe han/henne til å håndtere denne utviklingen i sin karriere. Det er vanskelig
å spå om fremtiden.

Noen mennesker både imponerer og overrasker i slike endringspros- esser. Noen vil naturligvis skuffe deg, men du kan ikke på bakgrunn av en enkelt handlings- plan skrinlegge en persons karriere.

Gjennom handlingsplanen vil du bli bevisst
hvor mye mer rød, gul, grønn og/eller blå
atferd du trenger og hvor mye du bør dempe din naturlige atferd. Når du lager en hand-
linsplan er det viktig å differensiere mellom ulik atferd innen de fire familier, for eksempel kan det for en som blå servicemedarbeider være fint å øke sin gule atferd. «Å bruke mer personlig sjarme og entusiasme» kan være viktig i korte møter, mens den gule kanskje skal gi litt lavere prioritet til å ”løse konflik-
ter ved å sette i gang og delta i diskusjoner”.

Du bør med andre ord utvikle en bestemt
løsning for hver av de ulike atferdene (røde, gule, grønne eller blå). Hvilken atferd skal du dempe og hvilke skal du strekke deg etter.

Til sist lager du et treningsprogram. Atferd læres ikke ved å lese en bok. Atferd må
praktiseres etter prøve og feilemetoden.
Treningen er mest effektiv om du trener i
trygge omgivelser først og så i reel situasjon etterpå. Øvelse gjør mester. Så ”Just do it!”
Trening koster energi. Erkjenn stresset. Sørg for å legge forholdene til rette for stress-
mestring. Å utvikle måten du håndterer stress på kan være en del av karriereutviklingen din.

✔ Lag en plan for hvordan du vil belønne
dine ansatte når mål oppnås slik at lysten opprettholdes underveis.

• Hvordan lader du dine batterier?

• Hvordan lader dine medarbeidere sine batterier?
Frivillighet øker læringskurven.
Handlingsplaner bidrar til at den enkelte medarbeider får lyst til å utvikle seg, lære å forstå seg selv, forstå hvordan vi forholder oss til andre og forstå hvordan vi forholder oss til jobbene våre.

Denne innsikten brukes til å bli mer effektive i jobben.

Kay Ellingsen – Nordicbusinessacademy.no

917 tjueentusen

 

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s