Den som har det best er den som har sansefleksibilitet🍒

Den visuelle spesialisten

Den visuelle spesialisten bruker synssansene som den mest betydningsfulle av informasjonskilder til Ä tenke, fÞle, lÊre, forstÄ og handle. NÄr dette mennesket er pÄ jobben vil de plages av visuelt rot. Sitt eget og andres utseende er sÊrlig viktig.

NĂ„r de skal kjĂžpe noe, er varens design, innpakning og visuelt inntrykk de mest betydningsfulle kriterium for kjĂžp. Vedkommende vil ha et hĂžyt stemmeleie og raskt tempo. Dette mennesket er ofte (men ikke alltid) hĂžy og slank.

LĂŠring er lettest nĂ„r informasjon er presentert gjennom et visuelt medium. «Vis meg hvordan!» og «Se pĂ„ meg mens du snakker!» Den visuelle spesialisten mistrives blant andre typer sansespesialiter, sĂŠrlig fĂžlespesialister. Disse oppfattes med mistenksomhet og uforstand – som verdens mest saktegĂ„ende snegler.

HĂžrespesialisten

HĂžrespesialisten er glad i Ă„ lage og hĂžre lyder. «La oss snakke sammen.» Det er mindre viktig hvordan verden ser ut, bare det er harmonisk. Du ser ham eller henne ofte med hode i en «telefonstilling», litt pĂ„ skrĂ„, for Ă„ hĂžre bedre.

De liker Ä hÞre seg selv og andre snakke. Stemmekvaliteten til sine medmennesker er av stor betydningen. Dette mennesket investerer penger i et stereoanlegg etter kvaliteten pÄ lyden.

De skiller mellom forskjellige biltyper ut fra motorlyden. HĂžrespesialisten er sikkert glad i musikk og spiller gjerne et eller flere instrumenter. Dette individet lĂŠrer fort via foredrag – «Bare si meg hvordan
» Lungekapasiteten er velutviklet.

Den auditive spesialisten er midt pÄ treet i forhold til de andre sansene med fysiologi, stemmetempo og stemmeleie. De har stÞrre variasjon pÄs temmekvaliteten. HÞrespesialisten er ofte Ä finne pÄ telefonen, sammen med andre hÞrespesialister.

FĂžlespesialisten

FÞlespesialisten fÞler seg bokstavelig talt frem i verden. Det nytter ikke Ä si noe eller vise noe for at de skal forstÄ. Disse personene trenger Ä gjÞre sine egne feil fÞr de lÊrer. FÞlgelig er lÊreprosessen noe tungvint.

Disse menneskene gÄr gjerne rundt med en noe foroverbÞyd kroppsstilling der hodet er ofte vendt ned mot sin hÞyre side. Da fÞler de best. De puster dypt ned i magen og elsker Ä ta pÄ ting og mennesker. Det gir dem mengder av viktig informasjon.

De mÄ ta pÄ klÊrne fÞr de kjÞper. De mÄ sitte riktig ogsÄ. Behagelige mÞbler er en must! Selve musikkanlegget er passende fÞrst nÄr det er tungt, at knappene roterer glatt og er gode Ä ta pÄ.

Siden fĂžlelser har stĂžrre treghet enn de andre sansene, snakker de ogsĂ„ mye saktere og lavere enn folk flest. Det store flertallet beveger seg sakte og de har en dertil saktegĂ„ende fysiologi – mer satt. Disse personene kan godt trives i rot og visuell kaos, sĂ„ lenge de fĂžler at de slapper godt av.

Den fjerde spesialisten – spesialisten pĂ„ tĂžrre ord

Den fjerde av sansespesialister er litt spesiell. Denne personen trives best med intellektuell forstÄelse, tÞrre logiske fremstillinger og faktauttalelser. Sanseopplevelsene er rett og slett lite viktige. Enkelte oppfatter denne personen som en gÄende computer.

Deres stemmeleie er, som regel, flat og livlĂžs. De snakker sjelden direkte om seg selv nĂ„r de snakker. Du hĂžrer heller om «En
, Du, Man, Folk, osv.» «En skulle tro at man ville bli interessert nĂ„r folk var sĂŠrdeles intelligente.»

Denne spesialisten snakker mye til seg selv og gÄr gjerne ogsÄ med hode foroverbÞyd, litt nedover til sin venstre (hvis de er hÞyrehendt). Han eller hun er glad i Ä lese fagbÞker, selv om de er svÊrt sÄ tekniske. De trives med viten, kunnskap, computere og ord.

Disse menneskene setter et stort spÞrsmÄlstegn til alt som heter fÞlelser. Det er noe de har liten erfaring med og heller ikke ord for.

Jeg har hĂžrt enkelte spĂžrre, «Hva er en fĂžlelse, egentlig?» Den som stenger for sine fĂžlelser stenger ogsĂ„ for sin livskraft.

Sansespesialisering er en form for fattigdom

Alle disse fire sansespesialister er fattige pÄ hver sin mÄte. De opplever svÊrt sÄ begrensede deler av virkeligheten fordi de eliminerer de andre sansene som ogsÄ gir viktige informasjoner.

Den som har det best er den som har sansefleksibilitet. Disse personene er bedre rustet til Ä forstÄ og kommunisere med de fleste mennesker. De har tilgang til en stÞrre bredde av forskjellige informasjoner om sin verden og tar dermed ogsÄ bedre beslutninger som en konsekvens.

De er raskere til Ă„ lĂŠre fordi de ser, hĂžrer og fĂžler, samtidig som de kan analysere sine opplevelser. Den arbeidstakernen som har stĂžrst fleksibilitet i forhold til sansing, har en mer ledig fysiologi og fleksibilitet i forhold til det meste av det som skjer.

De som synes de er godt beskrevet som en sansespesialist kan utvide sin horisont ved Ä trene pÄ de av sansene de er mindre flinke pÄ. Endring av kroppsholdningen er ofte en del av denne treningen.

Noen sansespesialister er slik fordi de har minner i andre sanser som er fortrengte eller ubehagelige. Enkelte har ogsÄ godt av Þvelser som kan forbedre samspillet mellom hÞyre og venstre hjernedel.

Erfaringer har vist oss mange forskjellige sansespesialister. Alle som Þnsker det er i stand til Ä oppnÄ en stor forbedring av sin egen fleksibilitet. Fleksibiliteten Äpner opp helt nye typer opplevelser og forstÄelse av verdenen og menneskene i miljÞet. Det er en flott oppdagelsesprosess.

Nordic Business Academy

Kay Ellingsen🍒

91000 744

Nordicbusinessacademy.no

Om kayelling

Jeg har vĂŠrt sĂ„ heldig Ă„ kunne omstilt og utviklet en kundemasse pĂ„ 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er ogsĂ„ medlem hos Dansk Hypnose FĂŠlles Forbund. Forfatter av fagbĂžker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktĂžykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 Ă„rig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 Ă„r. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til Ă„ anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rĂ„dgiver/terapeut og coach med “laserfokus” pĂ„ headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 Ă„rs erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i nĂŠringslivet og er spesialist pĂ„ adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater pĂ„ salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for Ă„ kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bĂžker er blitt godkjent fra HĂžgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er ogsĂ„ vĂŠrt inne som faglĂŠrer pĂ„ MarkedshĂžgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er ogsĂ„ nĂ„ blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk pÄ et ikon for Ä logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s