Salgshastighet med 2 måleenheter – netto overskudd og avkastningen.

 

image

To måleenheter – netto overskudd og avkastningen kan beskrives på følgende matematisk måte:
Netto overskudd = salgshastighet minus driftsutgifter
Avkastningen = (salgshastighet minus driftsutgifter) / beholdning

Konsekvensene av å bruke salgshastighet, m.m. som måleenheter for daglige beslutninger i bedriften.

Daglige beslutninger som: «Skal bedriften si ja eller nei til enkelte bestillinger?» «Hvilken produkter/tjenester lønner det seg mest for bedriften å satse på?», «Hvilken tiltak er virkelige lønnsomme for bedriften, målt i forhold til salgshastighet?, osv. blir med denne metoden langt enklere i praksis. Denne måleenheten gir lederen og arbeidstakeren muligheten til å forutsi effektene av det han/hun beslutter før de iverksettes.

Dette forslaget innebærer at regnskapstallene brukes på forskjellige måter til ulike formål. Bedriften beholder den eksisterende metoden til bruk i årsrapporten, skatter og avgifter. Et annet system brukes som et praktisk redskap for til å foreta strategiske beslutninger.

Effektiviseringstiltak i bedriften endrer seg sterkt ved bruk av salgshastighet som et hoved måleenhet for produktivitet. Reduksjon av kostnader og kvalitetsheving av bedriften er to begreper som har gått hånd i hånd over lengere tid. Reduksjon av kostnader er viktig men bare i den utstrekningen at salgshastigheten øker mens driftskostnader senkes, sammen med beholdningen.

Fokus på salgshastighet forener alle av bedriftens ulike avdelinger til en sammensveiset enhet der alle har et felles mål, å bidra til økt salgshastighet, senket beholdning og senket driftsutgifter. Alle vet hva det er som tjener bedriftens beste hensikter i stort og smått.

Konsekvensen av å måle effektivitet med andre enheter enn salgshastighet.

Måleenheten som bedriften bruker til sin produktivitetsanalyse har alt å si i forhold til kvaliteten av den informasjonen som er grunnlaget for beslutninger. Hvis bedriften måler sin daglig produksjon i form av tonn per time eller andre enheter per time er det ingen som vet noen ting om virkningen av bedriftens aktiviteter i forhold til bedriftens mål.

Mest viktig for bedriftens økonomi er salgshastigheten for den enkelte enheten og ikke hvor mye den veier. Allikevel har mange metallforedlingsbedrifter i verden brukt tonn per time som måleenhet for å beregne produktivitet. Målinger i tonn per time fører til motivasjon til å øke produksjon i forhold til tonn.

Hva gjør denne målemetoden med bedriftens totaløkonomi hvis enkelte enheter tar lengere tid per tonn til tross for at utsalgsprisen er høyere? Selv om bedriften tjener mer på disse varene, går produktiviteten målt i tonn nedover. Målemetoden motiverer til produksjon av tyngre og muligens også billigere varer. Bedriften motiverer arbeidstakerne til å prioritere sine oppgaver med et pengetap for bedriften.

Bedriften er tjent med en gjennomgang av sine målemetoder for beregning av prestasjoner.

Motiverer eksisterende målemetoder til handlinger som fører til økt salgshastighet, senket beholdning og driftsutgifter?

Hvis ikke er det noe feil med målemetoden. Den hjelper ikke bedriften til å nå sine egentlige mål.

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s