Kompetanse består av fire faktorer 📘📗📕📒

Salgs- og service folk har ulik kompetanse. Kundene har ulike behov.

Kompetanse består av fire faktorer

1. Formell kompetanse
2. Realkompetanse
3. Evner
4. Personlighet

Formell kompetanse brukes om utdannelse.

Uformell kompetanse er erfaring og ferdigheter som en person må ha for å fungere i en jobb eller i spesielle verv eller funksjoner.
I enkelte fag og yrker kreves autorisasjon, sertifikat, lisens som er den kompetansen som gir rett til å drive virksomhet i yrket eller å drive en aktivitet.

Realkompetanse refererer til den kunnskap og de ferdigheter, erfaring og fagkompetanse
man tilegner seg gjennom yrkespraksis, ulike former for ubetalt arbeid, organisasjonsarbeid, praktisk utdanning eller på annen måte.
Evner er summen av motivasjon, vilje, holdninger og verdier.  Personlighet er summen av alle de psykologiske evner og anlegg et individ har. Empati og egodrive er to viktige egenskaper som en selger trenger for å lykkes.

Dyktige mennesker er nøkkelen til suksess. Den dyktigste sjefen ansetter de dyktigste menneskene. 

Og helt til sist kan du evaluere dine ferdigheter i å lage en handlingsplan for følgende aktiviteter:

1) Økt salg gjennom tilpasning
2) Hvordan stilen påvirker salg og kjøp
3) Identifiser kundens atferdsstil
4) Salgsstrategier for å tilpasse deg til kunden
5) Øve deg på tilpasning i individuelt salg
6) Øv deg på tilpasning brev og gruppesalg
Arbeidsglede består av fire elementer

Arbeidsglede består av fire elementer.

bilde

Forskningen til Johan Velten viser at de fire elementene i
arbeidsglede er:
• Gleden ved å se resultater
• Gleden av oppgavene i seg selv
• Gleden av være til nytte
• Følelsen av å være et fritt menneske

Det viser seg i studier at ca 50 prosent av arbeidstakerne opplever arbeidsglede dvs. at de er i flytsonen, 12 prosent opplever stress dvs. at utfordringene overstiger og 38 prosent kjeder seg på jobben dvs. at utfordringene er for lave i forhold til ferdighetene. Skal du ha en effektiv organisasjon, skal du passe på at hver enkelt av dine medarbeidere opplever at utfordringene står i forhold til ferdighetene til hver enkelt medarbeidere.

Har dine medarbeidere arbeidsglede og engasjement, vil du ha en produktiv bedrift. De ansatte har fokus på det de er der for å gjøre. Arbeidsoppgavene, kollegaene og arbeidsgiver trekker i samme retning. Arbeidstakerne inngår i et forpliktende
samspill med arbeidsgiver.

Dere preger hverandre.

Hilsen Kay Ellingsen🍒NordicBusinessAcademy.no

 

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s