Sett rett folk pĂ„ rett jobb🍒 av Kay Ellingsen

78FD5B0C-75F9-4F02-B6F0-9BEFBA021013

Salgs- og service folk har ulik kompetanse. Kundene har ulike behov.

Kompetanse bestÄr av fire faktorer

1. Formell kompetanse
2. Realkompetanse
3. Evner
4. Personlighet

Formell kompetanse brukes om utdannelse.
Uformell kompetanse er erfaring og ferdigheter som en person mÄ ha for Ä fungere i en jobb eller i spesielle verv eller funksjoner.
I enkelte fag og yrker kreves autorisasjon, sertifikat, lisens som er den kompetansen som gir rett til Ä drive virksomhet i yrket eller Ä drive en aktivitet.
Realkompetanse refererer til den kunnskap og de ferdigheter, erfaring og fagkompetanse
man tilegner seg gjennom yrkespraksis, ulike former for ubetalt arbeid, organisasjonsarbeid, praktisk utdanning eller pÄ annen mÄte.
Evner er summen av motivasjon, vilje, holdninger og verdier. Personlighet er summen av alle de psykologiske evner og anlegg et individ har. Empati og egodrive er to viktige egenskaper som en selger trenger for Ä lykkes.

Dyktige mennesker er nÞkkelen til suksess. Den dyktigste sjefen ansetter de dyktigste
menneskene. Og helt til sist kan du evaluere dine ferdigheter i Ä lage en handlingsplan for fÞlgende aktiviteter:

1) Økt salg gjennom tilpasning
2) Hvordan stilen pÄvirker salg og kjÞp
3) Identifiser kundens atferdsstil
4) Salgsstrategier for Ă„ tilpasse deg til kunden
5) Øve deg pÄ tilpasning i individuelt salg
6) Øv deg pÄ tilpasning brev og gruppesalg
Arbeidsglede bestÄr av fire elementer

Arbeidsglede bestÄr av fire elementer.

bilde

Forskningen til Johan Velten viser at de fire elementene i
arbeidsglede er:
‱ Gleden ved Ă„ se resultater
‱ Gleden av oppgavene i seg selv
‱ Gleden av vére til nytte
‱ FĂžlelsen av Ă„ vĂŠre et fritt menneske

Det viser seg i studier at ca 50 prosent av arbeidstakerne opplever arbeidsglede dvs. at de er i flytsonen, 12 prosent opplever stress dvs. at utfordringene overstiger og 38
prosent kjeder seg pÄ jobben dvs. at utfordringene er for lave i forhold til ferdighetene. Skal du ha en effektiv organisasjon, skal du passe pÄ at hver enkelt av dine med-arbeidere opplever at utfordringene stÄr i forhold til ferdighetene til hver enkelt medarbeidere.

Har dine med-arbeidere arbeidsglede og engasjement, vil du ha en produktiv bedrift. De ansatte har fokus pÄ det de er der for Ä gjÞre. Arbeidsoppgavene, kollegaene og arbeidsgiver trekker i samme retning. Arbeidstakerne inngÄr i et forpliktende
samspill med arbeidsgiver.

Dere preger hverandre.

Hilsen Kay

 

Om kayelling

Jeg har vĂŠrt sĂ„ heldig Ă„ kunne omstilt og utviklet en kundemasse pĂ„ 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er ogsĂ„ medlem hos Dansk Hypnose FĂŠlles Forbund. Forfatter av fagbĂžker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktĂžykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 Ă„rig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 Ă„r. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til Ă„ anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rĂ„dgiver/terapeut og coach med “laserfokus” pĂ„ headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 Ă„rs erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i nĂŠringslivet og er spesialist pĂ„ adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater pĂ„ salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for Ă„ kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bĂžker er blitt godkjent fra HĂžgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er ogsĂ„ vĂŠrt inne som faglĂŠrer pĂ„ MarkedshĂžgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er ogsĂ„ nĂ„ blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den fĂžrste fagskole/nettskole med digitale lĂŠrere med hĂžy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk pÄ et ikon for Ä logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s