Hva er det som gjør at vi aldri har råd til å gjøre det ordentlig, men alltid har penger til å gjøre det to ganger?

image

Du er toppkandidat til en jobb i et stort firma som salgs- og markedsdirektør og får følgende

case:
Du er nytilsatt daglig leder fordi forgjengeren døde brått og uventet. Det er lørdag, ingen er på kontoret og om tre timer skal du reise et sted der du ikke kan kom-
munisere med noen de neste tre ukene.

Det du bestemmer i disse tre timene er gyldig de neste tre ukene. Sekretæren som visste at du ville komme, har lagt frem den tidligere leders avtalebok, hans innkurv og et organisasjonskart på bordet.

Sekretæren har også skrevet en liten beskrivelse av hver enkelt av de som rapporterer til deg og skriblet noen kommentarer i margene på noen av dokumentene

Nå er det opp til deg, hva gjør du?
Bedømmelsen i en slik test er både hvilke beslutninger du tok, men minst like viktig hvorfor du gjorde som du gjorde. Viktigst er den etterfølgende samtalen om den jobben du har gjort i simuleringen.

Hvordan opplevde du situasjonen?

Hvordan håndterte du stresset?

Hvordan systematiserer du?

Hvordan prioriterer du?

Kobler du informasjon eller tar du en sak av gangen?

Var fokuset smalt eller bredt?

Var du opptatt av detaljer eller av det store bildet?

Var du standhaftig eller vaklet du?

Tok du ansvar eller skyldte du på andre?

Gjør man noe i en simulert situasjon, gjør man det antakelig noe liknende også i en reell situasjon.
Ref. A.G Myrvang ?

SPØRMÅL fra meg:

Prestasjonscoachende spørsmål
• Hva tenkte du da du leste casen?
• Hvordan ville du løst oppgaven?
• Hvordan reagerer du i pressede
situasjoner?

Hva er det som gjør at vi aldri har råd til å gjøre det ordentlig, men alltid har penger til å gjøre det to ganger?

Kay Ellingsen

 

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM Bestselgerskolen.no fra Nordic Business Academy blir lansert som den første fagskole/nettskole med digitale lærere med høy faglig kunnskap og bransje erfaring.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s