Bruk læringsmetoder som virker 👩‍🎓👨‍🎓

Når du nå vet hva du skal lære dine medarbeidere, gjenstår å finne gode læringsmetoder.

Når du skal lære dine ansatte å bli gode salgs- og servicemedarbeidere, må du slutte å bruke læringsmetoder som ikke virker. I
stedet skal du begynne å ta hensyn til hvordan læring fungerer. Da må du vite litt om læring
og læringsprosessene:

De fire effektive treningsprinsippene er:

1) Intensitet: Du må øve mye og ofte.

2) Progresjon: Du må start på riktig nivå. Utfordringene må stå i forhold til dine ferdigheter på ulike læringsnivå.

3) Positiv feedback: Du må få ros når du lykkes. Når intet er dårlig, utvikler du deg raskt

.
4) Selvmonitorering: Oppgavene bør være lagt opp slik at du selv ser når du mestrer.

Du må sørge for at dine medarbeidere får en balanse mellom presentasjon av teori (= du
forteller hva, hvordan, hvorfor og av hvem noe skal gjøres) og aktiv trening.

Selgere er som regel visuelle mennesker. Da gjør bilder det enda lettere å huske det man
har lært.

? Prestasjonscoachende spørsmål
• Har du en arbeidsplass hvor lederen vet hvordan organisasjoner lærer?
• Kan du og lederne de fire generelle
læringsprinsippene?
• Er arbeidsplassen organisert slik at den fungerer som læringsarena?
• Er det på tide å justere kursen, og ikke øke farten i feil retning?
• Hva tenker du? Må en arbeidsplass som skal være en lærende organisasjon
organiseres og utvikles slik at hjernen får optimale læringsbetingelser?
• Legger du til rette for dette?

Ad 3. Positiv feedback
Å kalle meg for ei ku hjelper meg ikke til ikke å være en, sa en kåsør på radio. For at en tilbakemelding skal virke etter sin hensikt, må den være klar, konkret og konstruktiv.

Den er mest effektiv om den er tidsnær dvs. at den skal gis tett opptil den aktuelle situasjon.

Det vil øke sannsynligheten for at den du gir tilbakemeldingen til husker situasjonen og kan justere sin oppfatning om den.

Troverdigheten i ros ligger i at det er helt sikkert at den som roser gjør det med oppriktig ærlighet. Det er ingen skjult agenda.

Å selge er en særegen form for menneskelig samhandling.
Samhandlingen kan lett gå i stå når du prøver å selge noe til noen. Den stopper opp av grunner som har lite å gjøre med det produktet eller den tjenesten du selger.

Hvorfor dette skjer, og hva du kan gjøre med det er temaer dine medarbeidere trenger kunnskap om og å trening i bruken av de fire
atferdsstilene.

Hver av oss har en klar atferdsstil som bestemmer hvordan vi tenker, føler og handler. Når vår salgsstils sterke sider ikke evner å nå fram til de behov som ligger i kundens kjøpsstil, er det godt mulig at fordelene med det vi forsøker å selge, vil møte døve ører og lukket hjerne.

Dine medarbeidere må:
1. Forstå de sterke sider og begrensninger i sin salgsstil
2. Identifisere kundens kjøpsstil
3. Utvikle og anvende salgsstrategier som vil sette deg i stand til å tilpasse din salgsstil slik at du på en effektiv måte imøtekom-
mer kundens forventninger.

Ad 4. Selvmonitorering Den arbeidstaker som klarer å lede seg selv, lærer raskest. Han/hun kommer lengst og blir en bestselger. Noen har den evnen at de kan huske kundekontakter i detalj; alt de har sagt og gjort. Det er naturligvis en stor fordel når du skal reflektere over dagens arbeid for å lære av det.

Vi andre må trene på å huske, lytte og observere vår egen og kundenes atferd. Og er vi heldige, får vi med oss noen reaksjoner fra andre også. Noen ganger vil du oppdage at dine medar- beidere ikke er i rette selgermodus. Eller de er rett og slett ikke innstilt på å yte service.

Du kan være sikker på at hvis de ikke har kontroll over hva som foregår inni seg, vil de garantert kommunisere de dårlige følelsene til sine kunder. Det verste er at de kundene som tydeligst oppfatter negative vibrasjoner, er de som i utgangspunktet er mest skeptiske til dine medarbeidere. Og de forteller om dem til mange andre.

Skal du bli god til salg og kommunikasjon,
må du trene på salg og kommunikasjon.

Kay Ellingsen🍒

915 39000 kay@next1.no

Om kayelling

Jeg har vært så heldig å kunne omstilt og utviklet en kundemasse på 20.000 personer i 1.200 bedrifter. Dette har gjort at jeg kanskje er en av de mest erfarne “utviklere” i skandinavia innen vekst. Jeg er serifisert som hypnoterapeut og er også medlem hos Dansk Hypnose Fælles Forbund. Forfatter av fagbøker innen salg, service og prestasjonsledelse (Situasjonsbestemt ledelse); Bestselgerens 24 ferdigheter, 2012 Bestselgerens kommunikasjon, 2012 Prestasjonsledelse av Bestselgeren, 2012 Bestselgerens verktøykasse, 2012 Hypnoterapeut og NLP Master Practitioner – 4 årig utviklingsprogram med ferdighetstrening med utvikling av 1.800 personer over 5 år. Ref.; Norges Beste Rekrutterer og FAFO rapport-forskning. Sertifisert til å anvende en rekke person- og teamrollekonsepter bl.a. Management Strategies. Har utarbeidet atferdsanalyser innen: Realasjonsanalyse, Teamanalyse og Lederstiler. Kay arbeider i dag som fagansvarlig rådgiver/terapeut og coach med “laserfokus” på headhunting, lederutvikling, salg og servicekvalitet. Han har over 20 års erfaring (17 000 timer) fra forbedrings-prosesser i næringslivet og er spesialist på adferdspsykologi og utvikling av mennesker. Dokumenterer topp resultater på salg, service og lederutvikling. Flere av Kay‘s kunder har doblet-tredoblet sin omsetning og blitt Gasellebedrifter. Han er kjent for å kvalitetssikre utviklingsprosesser. Kay sine bøker er blitt godkjent fra Høgskolen med totalt 30 studiepoeng. Han er også vært inne som faglærer på Markedshøgskolen innen Personlig salg og Relasjonsledelse. Bestselgerseien 1-4 er også nå blitt brukt som dokumentasjon innen salg og servicekvalitet og blitt ISO godkjent gjennom bedriften SKANEM
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s